Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moje.auto.cz: Reliant Scimitar GTE SE6a

David Bureš
Diskuze (2)
Jedna z uživatelských recenzí na Moje.auto.cz hodnotí i malosériový sporťák značky Reliant.

Britský sporťák Reliant Scimitar GTE SE6a je na českých silnicích opravdovou raritou. O to zajímavější jsou postřehy jeho majitele. Hodnocení málo známého vozu s karoserií shooting brake najdete na Moje.Auto.cz, vlastník vozu navíc v diskuzi pod článkem rád zodpoví další dotazy.

Reliant Scimitar GTE SE6a se vyráběl v letech 1976-1979, kdy bylo vyrobeno 3.877 exemplářů. V motorovém prostoru pracuje třílitrový vidlicový šestiválec "Essex" z dílny Fordu.

Majitel vůz vlastní od letošního března a od té doby na něm má mnoho práce. Lak je především na kapotě a střeše popraskaný (hlavně na kapotě a střeše), s ohledem na mapy po odtékající rezavé vodě na střeše a pod zadními okny je patrné, že automobil nestál pod střechou a musel často bojovat s nepříznivým počasím.

Reliant Scimitar svému řidiči nabízí skvělý zvuk a radost za volantem. Vytknout se mu naopak dá malý rejd, chybějící vnější zpětné zrcátko u spolujezdce či vibrující motor při volnoběhu.

Jestliže vás britský sporťák Reliant Scimitar GTE SE6a zaujal, nezapomeňte si přečíst zbývající část recenze na Moje.Auto.cz a případně se zapojte i do diskuze.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (2)
24. 9. 2011 16:43
Re: Jen víc takovejch!
S levostranným řízením bylo vyrobeno pouze 150ks a zbylo jich stopové množství (v Holandsku je jeden člověk, který se zabývá přestavbou a má potřebné díly - přestavby jsou jednodušší, nebo obtížnější vzhledem k typu vozu). Renovace zlehka probíhá, ale není místo a ani moc čas. Rozhodně to auto budu renovovat tady v Irsku hlavně kvůli dostupnosti dílů a jednoho dne se s ním asi vydám i do Čech (nákladnější práce jako lakování a opravy sedaček bych nechal udělat tam). Zatím vím o jednom modrém Scimitaru v Čechách s Českou registrací (na anglickém Scimitar fóru se ozval jeho bývalý majitel s informací, že ho prodal jakemusi obchodníkovi s Land Rovery).
Avatar - euro89
24. 9. 2011 12:24
Jen víc takovejch!
Moc hezký auto. :yes: Před nějakým časem jsem ho měl v širším okruhu aut, o kterých jsem uvažoval. Bohužel tenkrát nebyl na prodej žádný s levostranným řízením (vlastně ani nevim, jestli se s levostranným vyráběl) a pravostranný má velkou nevýhodu např. při předjíždění... Doufám, že až ho majitel zrenovuje, tak se objeví na nějakém veteránském srazu, rád si ho někdy prohlédnu na živo. ;-)