Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan představil unikátní Super 3, zdůrazňuje možnosti individualizace

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Automobilka spojila síly s oděvní značkou, výsledkem je prezentace možností individualizace stylové tříkolky Super 3.

Tradiční britská automobilka Morgan se v únoru pochlubila novou generací tříkolky Super 3, která kromě nového tříválcového motoru lákala i na širší možnosti individualizace. Ty se nyní automobilka rozhodla prezentovat ve spolupráci s britskou oděvní značkou Orlebar Brown (OB), která se zaměřuje především na pánské plavky.

Vůz už na první pohled zaujme svou pastelově béžovou barvou, kterou doplňují černě lakované detaily jako blatníky, kryty zrcátek či ochranné oblouky za kabinou. Pozornost ale přitahují i nosiče zavazadel na bocích, s laserem vyříznutými geometrickými tvary, které jsou doplněny červenými stahovacími lanky.

Video se připravuje ...

 Interiér vozu je čalouněn látkou v pískovém odstínu Khaki Sand, zatímco přístrojová deska je vyvedena v odstínu karoserie. I v kabině se však objevují červené detaily, včetně gumových lanek ve dveřích, kde tvoří alespoň drobný úložný prostor.

Asi největší zajímavostí vozu je však jeho úprava specialisty Morgan pro uchycení plátěné střechy, která posádce poskytuje stín. Rám střechy, lakovaný v barvě karoserie, se uchycuje na speciálně upravené čelní sklo a upravené ochranné oblouky za kabinou.

Samotná střecha je vyrobena z látky v odstínu interiéru a uchycena je na třech bodech – vpředu u úchytů bočních nosičů zavazadel, vzadu pak nad destičkou registrační značky. Střecha je přitom koncipována především k poskytnutí stínu, nikoliv k ochraně posádky před nástrahami britského počasí.

Automobilka vůz představuje jako „holiday ready“, tedy připravený na prázdniny. V následujících 12 měsících by se pak měl vůz objevit na 12 nejexotičtějších evropských lokací. Spolupráci OB a Morgan odstartoval dobrodružný fotograf a vizuální umělec Karl Shakur, který vzal speciální Super 3 na vyjížďku za krásami Walesu. Z tohoto výletu pak vzniklo i video v úvodu.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

22. 11. 2022 15:00
Já ftom vyďým jáznou dyžgrymynacy
Bílí mají auta normálně se 4 koly a na černocha zbude jen tříkolka.