Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mustang GT350H: Do aukce jde Shelbyho speciál pro... Autopůjčovnu!

Michal Fokt
Diskuze (1)
Může se auto z půjčovny dostat do dražby s očekáváním astronomické kupní ceny? Může, pokud to je třeba jeden z 999kusové série mustangů od Shelbyho. Ten nejlepší...

Určitě znáte pořekadlo, že nejrychlejší auto na světě je to z půjčovny. Nejspíš to platilo odjakživa, ba dokonce to kdysi bylo aktuálnější, než dnes. V šedesátých letech postavil Carroll Shelby speciální 999kusovou sérii modelu Ford Mustang GT350H, přičemž to "H" na konci prozrazovalo, že byla určena pro autopůjčovny Hertz.

Oproti běžným GT350H měly přepracované naladění podvozku, delší výfuky, zlaté polepy v kombinaci výhradně s černým lakem, plexisklová zadní boční okénka a řadu dalších změn. Byla nabízena s reklamním sloganem "Rent-a-Racer" a traduje se, že se na řadě z nich po zápůjčkách daly najít stopy po montážích ochranných klecí - tak doslova někteří zákazníci ten slogan i rčení o autech z půjčovny brali.

Ale nebojte se, právě před sebou nemáte jeden ze stovkami zápůjček zničených vraků, auto je v prvotřídním originálním stavu a to zejména proto, že prý vůbec v žádné půjčovně nejezdil - patřil totiž údajně samotnému Carrollu Shelbymu. Má akorát jednu menší vadu - ačkoli většina osmiválcových GT350H byla vyrobena se čtyřstupňovým manuálem, tento vůz má bohužel automat. Ale zase je tam to kouzlo prvního majitele, takže se dá očekávat, že se v aukci Mecum Dallas prodá za dlouhé peníze.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
8. 11. 2016 16:47
Chuťovka
Proč by měl být automat na škodu? Kope do zad stejně jako manuál - mám vyzkoušeno z Shelby GT500 z roku 67. Tohle je velká paráda!