Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mýtné: DKV Box - Krabičková unie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Politicky dochází v Evropě k neustálému sjednocování, ale v oblasti transportu si země hrají na vlastním písečku. DKV Box předbíhá dobu.

Sjednocení mýtných systémů na starém kontinentu bylo přáním mezinárodních dopravců už dávno. O potížích spojených s odlišnými systémy bylo mnoho řečeno i napsáno také na nejvyšších státních úrovních, ale dohoda je stále v nedohlednu. DKV Euro Service se rozhodl dál nečekat na dobrou vůli státních orgánů a začal nabízet dopravcům i řidičům účinnou pomoc. Jako první zahájil sjednocování mýtných systémů v Evropě. V současné době platí fakt, že díky palubní jednotce DKV Box projede kamion dvě země s jedinou krabičkou. Další regiony přibudou. Společnost DKV je prvním dodavatelem, který unifikaci dotáhl do ostrého provozu. Za tuto službu neúčtuje žádné dodatečné náklady, naopak přináší výrazné úspory na mýtném.

Sedm evropských zemí, sedm mýtných systémů, sedm různých „krabiček“ za čelním sklem každého kamionu - taková je realita plynoucí z nejednotnosti mýtných systémů. Prvním operátorem, který začal tuto elektronickou změť sjednocovat, je DKV Euro Service se svou elektronickou palubní jednotkou.

„DKV Box startuje novou éru ve vyúčtování mýta,“ říká Ondřej Pavlík, výkonný ředitel české pobočky DKV. „S naší novou jednotkou OBU projedou řidiči dvě velké evropské země – Francii a Španělsko. Počítáme s tím, že v blízké budoucnosti k nim přibude i Portugalsko. Snahou DKV je, aby naše jednotky v budoucnosti pokryly celou Evropu,“ dodává.

DKV je prvním evropským poskytovatelem, který dokázal jednotku zahrnující více mýtných systémů zkonstruovat a nasadit do ostrého provozu. „Naším cílem je, aby v budoucnosti byla v kamionu namísto dosavadních několika jen jedna jednotka OBU,“ doplňuje Pavlík.

Použití DKV Boxu je velmi jednoduché a dopravci nepřináší žádné dodatečné náklady. Stačí kontaktovat DKV a zaslat společnosti identifikační číslo vozidla. DKV poté nakonfiguruje DKV Box pro konkrétní vozidlo a bezplatně odešle zákazníkovi, který si jej jednoduše upevní za čelní sklo kamionu.

Díky DKV mohou dopravci využívat nejen nejvyspělejší technické řešení, ale zároveň i výrazné slevy na mýtném, které DKV získává u provozovatelů – ve Francii činí zvýhodnění až 13 % a ve Španělsku dokonce až padesát procent.

DKV Box představuje pro zákazníky komplexní řešení mýtné služby na klíč od objednávky až po detailní vyúčtování na jedné faktuře. Samozřejmost představuje zpětná úhrada DPH.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)