Na autokosmetice záleží: 5 tipů, jak pečovat o auto v zimních měsících

Komerční prezentace

Jak se starat o vůz, aby vydržel co nejdéle a skvěle vypadal? Určitě nepodceňujte péči o karoserii v zimních měsících – v článku představíme užitečné tipy, na co se zaměřit a jakou autokosmetiku použít.

Ne každý má možnost auto garážovat, a zimní plískanice se tak často negativně podepisují na vzhledu vozu. Hrozby jsou zejména mráz, sníh a posypová sůl, které zvyšují rizika koroze. Moderní autokosmetika a pravidelné péče naštěstí mnoha problémům zabrání.

1.      Šrámy v karoserii opravte co nejdříve

Přestože laky jsou dnes díky pozinkované úpravě odolné, posypové soli a štěrk patří mezi látky, které mohou karoserii poškodit. Pokud se na vašem voze objeví jakýkoliv šrám, k opravě přistupte co nejdříve, protože agresivní sůl může vést k rychlé oxidaci.

S drobnými škrábanci pomohou odstraňovače škrábanců či brusné pasty. K zakrytí a ochraně poškozených místy slouží také tužky na opravu laku.

2.      Před voskováním auto umyjte

Čistý exteriér je vizitkou majitele vozu a zároveň zvyšuje účinnost povrchové ochrany, jako jsou vosky. Před každým voskováním proto auto pečlivě umyjte a zacelte i větší škrábance.

Mezi autokosmetikou naleznete jak leštěnky na lak, které vzhled karosérie oživí a zakonzervují, tak vosky, které představují tu nejlepší ochranu. Vybírat můžete z širokého sortimentu: od vosků pro rychlé ošetření až po profesionální tekuté vosky, které dokonce odpuzují vodu a podporují lesk.

3.      Zamezte korozi podvozku

Podvozek sice zůstává skrytý před běžnými zraky – i tak však potřebuje péči, obzvláště když na silnicích leží směsice sněhu, štěrku a soli. Preventivní ošetření se doporučuje již po 2 letech provozu vozidla a vydrží dokonce až 3 roky. Antikorozní nástřik je doménou servisů, k dispozici jsou však také antikorozní spreje s nižší účinností, které zvládnete nastříkat svépomocí a slouží jako skvělá prevence.

4.      Očistěte kola od posypové soli

Na trhu naleznete řadu přípravků, které udělají divy i s již zašlými koly. Moderní přípravky očistí disky od brzdného prachu, olejů, posypové soli a dalších usazenin. Po čištění naneste i ochrannou vrstvu, která zabraňuje vzniku usazenin.

5.      Přípravky na odmrazování mějte stále po ruce

Boj se zamrzlými skly a zámky umí znechutit start do nového dne. Klasickému škrábání již naštěstí odzvonilo a na pomoc můžete povolat chemické rozmrazovače, které navíc působí i jako prevence námrazy.

Špičkovou autokosmetiku pro každou příležitost nabízí Filson S přípravky na ošetřování exteriéru a interiéru vozů se roztrhl pytel, ne všechny však dosahují stejné kvality. Široký výběr produktů naleznete na e-shopu Filson, který nabízí vlastní produktové řady, špičkové české i zahraniční značky a dokonce také nano a polymerové technologie.

Komerční prezentace
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly