Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na nákladní lodi s auty ze skupiny Volkswagen přestalo po týdnu hořet

ČTK
Diskuze (1)

Na nákladní lodi Felicity Ace, která převáží několik tisícovek automobilů značek ze skupiny Volkswagen, přestalo po více než týdnu hořet. Agentuře Lusa to řekli technici, kteří vstoupili na palubu lodě.

Kvůli požáru musela posádka plavidlo, které se nachází u Azorských ostrovů, opustit minulý týden ve středu. "Loď je nyní připojená k remorkéru, aby se dál sama nepohybovala," uvedl velitel pobřežní hlídky na ostrově Faial João Mendes Cabeças. Během týdne, kdy byla opuštěná, se totiž loď výrazně posunula. Při evakuaci posádky se nacházel zhruba 270 kilometrů od ostrova Faial, dnes to bylo 440 kilometrů. Kdy se podaří loď odtáhnout do přístavu, úřady neuvedly.

Příčiny požáru 200 metrů dlouhé lodi nejsou stále jasné. Na její palubě se nachází zhruba 4000 vozů značek Volkswagen, Porsche, Audi, Bentley či Lamborghini. Jejich odhadovaná hodnota je zhruba 400 milionů dolarů (přes osm miliard korun). Loď plula z německého přístavu Emden a namířeno měla do přístavu Davisville v americkém státě Rhode Island.

ČTK
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - kuk
27. 2. 2022 02:47
Konečně budou ty koncerny pořádně vyuzený
A vyčuzený. ;-)