Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini možná obnoví výrobu Aventadoru, část jich nejspíš shořela

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Na palubě hořící lodi Felicity Ace bylo i několik vozidel značky Lamborghini, včetně modelu Aventador, který se pomalu chystá do důchodu.

Na palubě hořící lodi Felicity Ace, která převážela do USA téměř 4.000 vozidel společnosti Volkswagen Group, mělo být také několik vozidel značky Lamborghini. Většinou by se mělo jednat o SUV Urus, šéf amerického zastoupení ale v rozhovoru pro Automotive News dodal, že část zásilky tvořilo také pár kusů modelu Huracan a Aventador.

Poškození, nebo snad zničení vozů Aventador, by však automobilce mohlo přidělat pěkných pár vrásek. Model je totiž kompletně vyprodaný a automobilka pomalu plánuje jeho vyřazení výroby, kde by měl být nahrazen dosud nejmenovaným nástupcem.

Andrea Baldi, CEO amerického zastoupení Lamborghini, v rozhovoru pro Automotive News uvedl, že v případě potvrzeného zničení některého z přepravovaných modelů Aventador bude automobilka kontaktovat dodavatele a hledat možnosti výroby dalších kusů.

Do podobné situace se přitom v roce 2019 dostala společnost Porsche, která během potopení nákladní lodi Grande America přišla o několik kusů modelu 911 GT2 RS. Automobilka se proto rozhodla znovu vyrobit čtyři ztracené vozy. Porsche ovšem mohlo použít jako základ jiný model 911, zatímco Aventador je samostatným modelem, na jehož výrobu byly zřejmě přesně vyhrazené a objednané komponenty.

Americké zastoupení Lamborghini tak nyní podle Baldiho zatím čeká na nové informace a prostřednictvím dealerů informuje zákazníky, kteří se musí přinejmenším připravit na výrazné zpoždění dodávek objednaných vozidel. Baldi následně uvedl, že ačkoliv společnost nyní doufá v to nejlepší, současně se připravuje i na to nejhorší.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

25. 2. 2022 08:39
EOP
Každý dodavatel má držet technologie na výrobu náhradních dílů po dobu 15 let. Jelikož výroba pořád běží, tak to zas nebude taková trága. Od týdne 40 máme vyrábět karbonový monokok pro nástupce, tak třeba se to lehce posune.