Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na nové SUV Škoda Karoq čekají lidé déle než na jiné modely

redakce AUTO.CZ
Diskuze (59)
Zájemci o nové SUV Škoda Karoq si na nový vůz počkají déle než na jiný model této značky. Podle automobilky jsou delší čekací lhůty způsobené zvýšenou poptávkou.

Nejkratší dodací lhůta na Karoq činí 18 týdnů, kdy je automobilka schopná dodat vůz s naftovým motorem 1,6 TDI nebo 2,0 TDI. ČTK to řekla mluvčí Škody Auto Kamila Biddle.

Aktuální dodací lhůty ostatních modelů značky Škoda se pohybují v rozmezí sedm až 15 týdnů. Nejžádanější variantou modelu Karoq je verze se zážehovým agregátem 1,5 TSI o výkonu 110 kW ve výbavovém stupni Style s automatickou převodovkou DSG. Podle informací ČTK, kterou nezávisle na sobě potvrdili prodejci autorizovaných dealerů značky, může být dodací lhůta Karoqu právě s benzinovou motorizací 1,5 TSI až 12 měsíců. "Dodací lhůta je individuální v závislosti na konkrétní konfiguraci vozu a jednotlivých prvků mimořádné výbavy. Konkrétní číslo potvrdit nemohu," řekla Biddle. Dodala, že obecně jsou dodací lhůty u tohoto konkrétního motoru, o který je největší zájem, logicky delší.

Škoda Auto se snaží vysoký zájem o SUV Karoq pokrýt řadou opatření, mezi něž patří například rozšíření jeho výroby z továrny v Kvasinách na Rychnovsku také do mladoboleslavského závodu. "V průběhu roku díky tomu očekáváme stabilizaci dodacích termínů, i když poptávka je stále velmi vysoká," uvedla Biddle.

Škoda podle ní prodává z 90 procent vozy vyrobené a vybavené přesně podle požadavků jednotlivých zákazníků, tedy na základě individuálních konfigurací. I tak má firma ale k dispozici také skladové vozy, které ale tvoří zhruba jen desetinu prodejů.

Závod v Kvasinách zahájil výrobu nového kompaktního SUV koncem července 2017. Karoq se pak začal oficiálně prodávat 18. října, do té doby firma obdržela přes 3500 předobjednávek. V loňském roce Škoda dodala již 6300 těchto vozů.

Karoq na trhu nahrazuje model Yeti. Proti svému předchůdci Yetimu se Karoq prodloužil o 16 centimetrů na 4,38 metru, šířka je 1,84 metru, tedy o 3,5 centimetru více. Zavazadlový prostor se zvětšil o 106 litrů na 521 litrů. Při sklopených zadních opěradlech činí objem až 1630 litrů.

Nejlevnější varianta zatím stojí 529.900 korun, nabízí motor 1,0 TSI s výkonem 85 kW s poháněnou přední nápravou. V budoucnu bude dodávána ještě levnější varianta s výbavou Active. K dispozici jsou dvě naftové a dvě benzinové motorizace a zájemci mohou vybírat ze dvou stupňů výbavy - Ambition a Style, které lze rozšířit o pakety Plus. Nejžádanější varianta stojí podle platného ceníku 679.900 korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (59)
Avatar - Swordfish76
7. 2. 2018 12:01
Re: Dodací lhůta
Vyzkoušet se má všechno :-) Uvažoval jsem o kombíku, ale nakonec jsem chtěl vyšší auto, na operák pro fyzickou osobu a za rozumné peníze. Karoq se mi líbil, a splňoval vše, takže jsem šel do něj. Uvažoval jsem i o CR-V, ale tam už jsem byl s penězi mnohem výš než jsem chtěl. Podle testů motoristických novinářů z celé Evropy to vypadá, že Karoq rozhodně špatný nebude. Stejně ho budu mít na tři roky a pak si zase vyberu něco jiného.
4. 2. 2018 17:56
Re: Dodací lhůta
Myslel jsem samozřejmě prosklené střechy. Prostě jenom sklo bez možnosti otevření jako třeba v Rapidu tam nenabízí.
Avatar - white label
4. 2. 2018 03:56
Re: Dodací lhůta
Dnes už je plechová velmi vzácně, ale třeba do 911ky si ji můžeš pořád zvolit:
[odkaz]
plech za 46 táců
[odkaz]
sklo za 61 táců
Avatar - white label
4. 2. 2018 03:38
Re: Dodací lhůta
A proto (pokud je napevno) je panoramatická střecha nesmysl např. u Nissanu Qq, a právě na rozdíl od něj, je ta koncernovwá v Karoqu, otvíratelná/posuvná.
Navíc na výšku nezabírá tolik místa jako klasické šíbry, protože se nezasouvá pod úroveň střechy, ale nad ni.
4. 2. 2018 01:35
Re: Dodací lhůta
Jak to že ne, oni už tu standardní plechovou přestali nabízet? >:D