Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na poli v Americe objevili tajemný sporťák. Nikdo zatím neumí říct, co to je

Lukáš Volšický
Diskuze (30)

V polích nedaleko texaského Houstonu objevili tajemný sportovní roadster, který nedopovídá ničemu známému. Dokonce ani nadšenci specializující se na neznámá auta si nevědí rady.

Ve světových automobilových inzercích můžeme narazit na různé vozy z minulosti, ale jen absolutní minimum z nich je opravdu neznámých. A pokud rádi bádáte po původu zvláštních historických aut, právě přichází vaše příležitost. Na americkém inzertním serveru Craigslist se objevil neznámý roadster, který se okamžitě prodal. A vypadá to, že skoro nikdo neví, co to vlastně je.

Tajemstvími zahalený sportovní roadster evidentně dlouho ležel zapomenutý v polích nedaleko Houstonu v Texasu, odkud si jej zřejmě už brzy odveze nový majitel. Automobilová komunita však už začala spekulovat, o jakého výrobce a model se vlastně jedná, protože ačkoli má povědomé rysy, stoprocentně neodpovídá ničemu co známe.

Sportovní roadster s designem charakteristickým pro automobily z padesátých a šedesátých let minulého století má ocelovou karoserii, což nám prozrazuje i jednoduše viditelná koroze. To vylučuje speciální přestavbu ze sklolaminátu a vede nás k přemýšlení, jestli není neznámým dílem některé z velkých amerických automobilek. Mohl by být zapomenutým konceptem nebo dílem karosárny na přání bohatého klienta.

Video se připravuje ...

Bohužel, k neznámému roadsteru aktuálně existuje pouze pár veřejných fotografií a vy si je můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Ty nám ukazují pouze vnějšek, nikoliv kabinu nebo motor. S původem vozu si nevědí rady ani nadšenci z komunity Undiscovered Classics, kteří se na podobné nálezy specializují. Máte tip, čím by tajemný roadster mohl být? Napište nám do komentářů.

Lukáš Volšický
Diskuze (30)

Doporučujeme

30. 11. 2023 20:52
Re: Má to prvky (možná) Dodge
Super postreh. Avšak logo s dvoma trojuholnikmi sa pouzivalo do roku 1928, toto auto je asi o 25 rokov novšie... A ten trojuholník na pukliciach zase až v 60. rokoch... Ale zvlášť tá židovská hviezda vyzerá byť dobrá stopa... :yes:
30. 11. 2023 19:15
Re: Má to prvky (možná) Dodge
Nevím jestli koukáme na stejné obrázky ale já tam na poklicích vidím úplně krásně třícípou hvězdu 😀 kulatá maska chladiče kde chybí jen to chromové rozdělení se znakem a nakonec i to kolo vzadu mě pomalu myšlenkově posouvá k našim sousedům do Stuttgartu
20. 11. 2023 23:20
Re: Jaj
Je to woodill wildfire roadster 53'
20. 11. 2023 23:15
Tak
Je to woodill wildfire roadster 53'
15. 11. 2023 07:45
Auto
Ac ace Bristol