Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je Dodge Charger z filmu Bullittův případ. A blíž, než byste čekali

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Ve snímku Bullittův případ se můžete pokochat jednou z nejslavnějších filmových honiček. Úžasná je i díky autům, která se v ní objevují.

Jde samozřejmě o tmavě zelený Ford Mustang GT 390 a černý Dodge Charger R/T 440. A právě druhý jmenovaný vůz, přímo exemplář používaný během natáčení, se objevil v nabídce jednoho německého prodejce.

Jeho příběh je docela zajímavý. Podle prodejce se během natáčení Bullittova případu používaly dva Chargery, první sloužil jako auto pro akční scény a současnosti se nedožil, druhý štáb využíval k natáčení scén z kabiny. Ten má být aktuálně na prodej.

Pozoruhodné také je, že ani jeden z Chargerů nebyl původně černý. Tehdy totiž Dodge tuhle barvu nenabízel, takže filmaři museli přestříkat modrý a žlutý kus. Žlutý je ten, co přežil.

Po skončení natáčení se totiž vrátil do autosalonu Glendale Dodge v jižní Kalifornii, kde mu byl navrácen původní žlutý lak a nalezen nový majitel. V roce 2002 se vůz dostal k jistému Arnoldu Welchovi z města Tucson v Arizoně. Welch se pustil do renovace, přičemž si všiml nejen různých vrstev laku, ale také děr, které zůstaly v interiéru po držácích kamery. Takhle se tedy znovu objevil druhý filmový Charger. A znovu dostal černou barvu.

Flotilu německé firmy Chrome Cars vůz rozšířil v roce 2015. Nyní je tedy na prodej. Cenu jedinečného Chargeru s 7,2litrovým osmiválcem a 4stupňovou manuální převodovkou však bohužel neznáme, je na vyžádání. Levná záležitost to ale rozhodně nebude.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

27. 8. 2020 16:11
Bullit
To jsem si zase tu honičku musel připomenout https://www.youtube.com/watch?… :) Pěkně se této legendě věnovali zde https://www.veteran-prodej.cz/…ullittuv-pripad/
1. 6. 2020 20:32
Navratit puvodni lak
Celkom by ma zaujimalo, ako prebiehalo to navratenie do povodneho laku :)