Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je krásná Škoda 110 R s původní přídí. Co říkáte na cenu?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli sledujete vývoj cen klasických aut, určitě jste si všimli, jak rostou částky, které prodejci požadují za staré škodovky. 

I když pravda je, že nejde jen o trend u klasických modelů české automobilky, ceny rostou obecně tak nějak u všeho...

My se teď však budeme věnovat právě starým škodovkám, tedy jedné škodovce -  legendárnímu kupé 110 R, vyráběném v letech 1970 až 1980. V tuzemské inzerci jsme totiž objevili jeden velice zajímavý kousek za neméně zajímavou cenu.

Červené kupé z roku 1971 má ještě původní příď s jedním párem světlometů a lištou, která je spojuje. Uprostřed je štítek s nápisem Škoda. Přední blatníky zdobí ozdobné lišty převzaté z modelu Škoda 1000 MB.

O tyto ozdobné lišty "erko" přišlo ještě v průběhu roku 1971, počátkem roku 1973 dostalo novou masku se čtyřmi světly.

Pozoruhodné přitom je, že podle prodejce byla na autě, které nyní nabízí zájemcům, v roce 1972 vyměněna karoserie, a to v Mototechně v Banské Bystrici. Vůz má údajně ověřenou historii Muzeem Škoda a za sebou jen 45.600 kilometrů. Je také plně funkční a prý bez potřeby jakékoli investice.

Vzadu se ukrývá stará známý čtyřválec o objemu 1.107 kubických centimetrů, který dává nejvyšší výkon 46 kW. Spojený je se čtyřstupňovou manuální převodovkou.

A teď ta cena: je pevná a prodejce za hezky vypadající "erko" požaduje 1,1 milionu korun, což opravdu není málo peněz. Tím ale neříkáme, že jde o sumu přehnanou, to nám nepřísluší. Záleží jen a pouze na zájemcích.

Co si o ceně myslíte vy?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme