Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je VW Corrado s neuvěřitelně nízkým nájezdem. A ve vrcholné verzi s šestiválcem!

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nesháníte náhodou hezký a zachovalý Volkswagen Corrado?

Najít udržovaný a méně jetý exemplář v původním stavu je v současnosti docela oříšek. Zvlášť když navíc hledáte některou z výkonnějších verzí. Jeden tip bychom ale pro vás měli.

V německém Eisenachu jsme našli kus z roku 1991, o němž prodejce tvrdí, že dosud najezdil pouhých asi 23.900 kilometrů. Jde navíc o auto ve vrcholném provedení VR6, které na trh dorazilo právě v roce 1991.

Video se připravuje ...

Pod přední kapotou tak pracuje atmosféricky plněný zážehový šestiválec neobvyklé konstrukce. Protože Volkswagen tento motor vyvíjel s vidinou umístění (napříč) do kompaktního Golfu třetí generace a jeho derivátů, zaměřil se také na jeho rozměry. Tvůrci tak přišli s uspořádáním s velmi úzkým rozevřením řad válců 15 stupňů. Válce jsou v bloku uspořádány "cik-cak" a z hlediska výrobních nákladů bylo důležité, že takto uspořádanému motoru stačí pouze jedna hlava - na rozdíl od vidlicových agregátů, které potřebují dvě.

První varianty motoru VR6 se nejprve dostaly pod kapoty modelů Passat a Corrado, brzy následovaly také typy Golf a Vento.

V Corradu pro evropské trhy měl šestiválec objem 2861 kubických centimetrů a poskytoval maximální výkon 140 kW (190 koní) v 5800 otáčkách za minutu a nejvyšší točivý moment 245 Nm v 4200 min-1.

Ve spojení s pětistupňovou manuální převodovkou 1210 kilogramů vážící kupé podle výrobce zrychlovalo z klidu na stovku za 6,9 sekundy a rozjelo se přes 230 km/h.

Málo jetý exemplář z Eisenachu se chlubí červeným metalickým lakem a zajímavou výbavou. Ta sice podle prodejce postrádá klimatizaci, zato zahrnuje vyhřívaná přední sedadla, střešní okno, rádio s přehrávačem kazet nebo centrální zamykání. V autě je aktuálně volant od ABT, majitel má však i ten původní. Na  dostupných fotografiích vůz působí opravdu zachovale, ale jistě nemusíme zdůrazňovat, že byste si v případě zájmu stejně měli Corrado důkladně prohlédnout.

Cena činí 27.900 eur, což je v přepočtu asi 650 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme