Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nadšenec si vymazlil Corollu AE86, okruhy s ní vymetá dveřmi napřed. Podívejte se!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Japonská auta jsou mezi fanoušky driftu nesmírně oblíbená. Majitel z přiloženého videa si pořídil Toyotu Corolla AE86 v provedení JDM a svým uměním za volantem na sítích baví.

Video se připravuje ...

Provedení JDM avizuje kousky určené pro japonský trh, které se do ostatních kousků světa nedovážely pod taktovkou samotné automobilky. Zajímavostí je, že vůz se v letech 1983 až 1987 vyráběl se dvěma verzemi přídě. První měla světla pevná, další pak vyklápějící. A právě druhou zmíněnou můžete vidět na videu.

Sportovní verzi auta, jejíž interiér na záběrech vidíme, pohání motor 4A-GE s výkonem 125 koňských sil při 6600 otáčkách za minutu, jemuž nechybí samosvorný diferenciál ani kotoučové brzdy. Corolla AE86 má jako poslední Toyota tohoto typu pohon zadních kol.

Majitel se pustil do úprav také po vlastní ose, kupříkladu původní střechu nechal vyměnit za lehčí z uhlíkových vláken. Jak píše na svém blogu, vůz provozuje hlavně na okruzích a tomu podmanil takřka vše. Dost ale bylo slov, podívejte se na jeho šílené kousky za volantem. Zejména přípravy nájezdu bokem do zatáček stojí opravdu za to!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
7. 11. 2017 17:01
Re: Nádhera!
Ale toto auto nemá sériových 124koníků, už jen proto že točí 9600rpm...Stačí se podívat na youtube, kde píše: main jet 165,air jet 45,ocemp 3rd crips from the top, 296-10.5mm-Sakurai-cams,toda 82mm piston, ignition msd sci-l rev9600rpm,trd n2 header,route6 cross-transmission,final gear 4.1,hey man products steering knuckle Proč mám prosím vás tady číst kraviny o šest let starém videu????? Opravdu ubohost. :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
7. 11. 2017 13:51
Nádhera!
Tak tomu říkám vrcholná radost z jízdy a vůbec k ní není třeba nějaký supersilný motor. Stačí lehká stavba, pohon na zadek, atmosférický motor + manuální převodovka, samosvor a samozřejmě pořádná mechanická ručka (i když v tomto případě ji pilot nepouživá)... A ten zvuk! :-) :-) :-) :yes: :yes: :yes: