Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nadšenec si vysnil nové Mitsubishi Lancer Evo. Co na jeho vizi říkáte?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Mitsubishi Lancer už s námi nějaký ten rok není, a to samé pochopitelně platí také o jeho sportovní verzi, která tradičně nesla přídomek Evolution.

Poslední "Evo" - s římským číslem X, tedy 10 - vyjelo z výrobní linky v roce 2016. Japonská automobilka se chvíli předtím rozhodla, že se bude věnovat především crossoverům, SUV a elektrifikovaným vozům, takže Lancer Evolution zařízla. A nový směr tehdy odnesl i výchozí Lancer. Vůz s tímto jménem se sice stále vyrábí, koupit se ale dá jen na některých asijských trzích. Sportovní verzi však nemá.

Bohužel se zdá, že minimálně v nejbližších letech se návratu Lanceru Evolution v podobě, jak ho známe, nedočkáme. Přesto existují nadšenci a fanoušci, kteří se stále věří.

Patří mezi ně možná i grafik Enoch Gonzales, který nabízí vlastní vizi, jak by nový Lancer Evo s pořadovým číslem XI mohl vypadat. A jeho představa, vycházející z jeho starší vize obyčejného Lanceru nové generace, je velice zajímavá.

Gonzales totiž navrhl sportovně a přitom poměrně reálně vyhlížející kompaktní sedan se zamračenou přídí, atletickým postojem a velkým zadním křídlem. Pozoruhodně pak vypadají také přední a zadní světlomety, autu sluší i černá kola BBS a čtyři koncovky výfuku vzadu. Netradičním prvkem jsou LED mlhovky vpředu.

Co na tuto vizi říkáte? Líbil by se vám takový návrat legendy?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

2. 6. 2021 08:04
Re: nerealne
Já se koukám na video recenze aut hlavně ve slovenštině, máte hodně lidí co dělá dobrá videa, nevím proč češi v tomhle zaostávají :-) Včera jsem koukal na Eclipse cross PHEV a docela zklamání. Na to, že to má tři motory tak to nejede (je dokonce pomalejší než čistě benzínová verze) a ani čtyřkolka nefunguje. Za stejnou cenu je Kuga PHEV nebo Tucson PHEV, tak mi to nedává smysl, navíc s tím archaickým designem a mini kufrem. Jediná výhoda asi V2H.
2. 6. 2021 07:22
Re: nerealne
Nevím jestli to je tím, že platíte eurem, ale jste v některých věcech napřed ;-) . Máte v nabídce i čínská auta (https://dfmotor.sk/), zatím tedy jenom ta drahá. Já se pomalu připravuju na prodej svého Lancera a doufám, že přijde do dobrých rukou.
Avatar - 3_diamanty
1. 6. 2021 21:16
nerealne
momentalne je podla mna navrat lancera v nedohladne nakolko mitsu sa uz zameriava na SUV a este k tomu aj na phev technologie... okruhy uz idu bokom.....takze vizualizacia ciste vysnena ale nerealna... a v podstate ani moc pekna nie je....

mna by skor zaujimalo kedy tu ( na najlepsej jazde na webe ) uz bude nieco o novom eclipse cross phev.... u nas na slovensku uz prebehli pred par dnami prve jazdy aj predstavenie novinky
https://touchit.sk/…rve-jazdy/347219
https://auto.sme.sk/…g-in-hybrid.html
https://autozurnal.com/…hon-z-outlanderu
... neviem ako v cz ale predpokladam ze ked je tato novinka uz u nas tak bude uz aj v cz .... takze verim ze coskoro by aj tu uz nejake to info o tomto aute mohlo byt ... plus nejaka podrobna fotogalerka... tesim sa ;-) :yes: