Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Nissanu 370Z? Už se to blíží Bude to opravdu sporťák?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Sportovní Nissan 370Z už je pěkně vousatý, ale nebojte se, náprava se blíží. Pozvolna...

Také se vám zdá, že je tu s námi Nissan 370Z už docela dlouho? Není to jen pocit, po silnicích jezdí už od roku 2009. Není tedy divu, že se také stal terčem různých spekulací od ukončení výroby po radikální změnu designu i techniky. Ne, nebojte, Japonci se svého Z-car nevzdají, ale k určitým změnám přece jen dojde a to už relativně brzy.

Americký Car and Driver informoval, že Nissan představí nové zetko v říjnu na Tokyo Motor Show. Půjde sice pouze o koncept, jenž by však neměl být příliš vzdálen finální verzi, kterou lze tím pádem očekávat někdy v roce 2018. Pokud jde o ty spekulace, informace se různí. Jedni tvrdí, že se nové Z o kousek zmenší, jiní zase říkají, že proporce a velikost zůstanou víceméně zachovány a pouze se mírně zkrátí rozvor.

Auto bude každopádně vvyužívat platformu F-RL z Infiniti Q60 a v nabídce by měl být více, než jeden motor. Optimum asi bude představovat turbodmychadlem přeplňovaný V6 3.0 l, naladěný na zhruba 400 koní (295 kW) a 470 N.m. Ten zetku v kombinaci s nižší váhou a dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou zajistí vynikající dynamiku. Ostatní budou moci sáhnout po zhruba 300koňovém V6 3.0, nebo po jeho hybridní verzi, která by s výkonem přes 500 koní měla být vrcholným modelem řady.

Michal Fokt
Diskuze (0)