Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

National Corvette Museum vytáhlo poslední auto z podzemí (6x video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V první polovině února zmizelo v podzemí National Corvette Museum osm vozů a to nyní hlásí, že jsou všechna zpět na povrchu, což zároveň dokumentuje fotografiemi a videi.

Neštěstí, při němž nebyl nikdo zraněn, ale pod zem se propadlo celkem osm Corvette se odehrálo 12. února před šestou hodinou ranní. Během následujících hodin byly zjišťovány škody na výstavních prostorách i samotných vozech.

Jen o den později General Motors uvedl, že katastrofou postiženému muzeu pomůže a všech osm vozů opraví. Dva z vozů jsou stále majetkem koncernu, který je do expozice zapůjčil a zbývajících šest vlastní samotné muzeum.

Již ve druhé polovině února byly zahájeny práce na opravách muzea a začalo se také s přípravou postupného vyzdvižení všech osmi vozů. Ty jsou v různém stádiu poškození podle toho jakým způsobem a jak hluboko pod zem se dostaly.

Nejhůře ze všech je na tom 2001 Mallett Hammer Z06 Corvette, která byla vytažena jako poslední a svou původní podobu příliš nepřipomíná. Tento vůz s výkonem okolo 515 kW (700 k) darovali muzeu Kevin a Linda Helmintollerovi z Floridy vloni v prosinci, poté co si jej dvanáct let užívali.

Kevin Helmintoller se na vyzdvižení své bývalé Corvetty přijel podívat osobně. Po jejím vyzvednutí na povrch nevěřil vlastním očím a uvedl, že vedle ostatních propadlých vozů vypadá jako kus zmuchlaného alobalu, přestože byla vybavena i ochrannou klecí v interiéru.

Všech osm Corvette z propadliště bude od příštího týdne součástí výstavy s názvem Great 8 a návštěvníci muzea mají mít možnost si je prohlédnout minimálně do konce letošního srpna, kdy se uskuteční oslavy 20. výročí založení National Corvette Museum.

Následně má být rozhodnuto o osudu všech vozů a prozatím se stále počítá s jejich renovací, i když se objevily spekulace o zachování tohoto stavu, protože do muzea díky tomu proudí výrazně větší počet návštěvníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)