Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Navrátilec Borgward poodhalil SUV pro Franfurt

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Po lehkém nadzvednutí plachty, kryjící první Borgward pro 21. století, nabízí oživená německá značka další ochutnávku v podobě skici své novinky.

Poslední nový Borgward vyjel z automobilky v německých Brémách na počátku šedesátých let a na ženevský autosalon se tato značka v letošním roce vrátila po více než půlstoletí. Její stánek zde k sobě prostřednictvím pečlivě zrenovovaného modelu Isabella Coupé z posledních let jeho produkce.

Pro autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem si Borgward již připravil premiéru nového modelu, jímž se má stát kompaktní SUV. Pod liniemi této novinky je podepsán Einar Hareide, bývalý šéfdesignér Saabu.

Podle dřívějších zpráv má nový Borgward představovat vůz velikosti Mercedes-Benzu GLE. Svým zaměřením se chce Borgward umístit mezi mainstreamové a luxusní výrobce.

Vedle v létě zveřejněných snímků a aktuální skici části boku se zádí nehodlá Borgward údajně až do premiéry, která je naplánována na 15. záři zveřejňovat žádné další snímky nebo informace o technice.

Prodej novinky se má i přes světovou premiéru v Evropě rozběhnout nejdříve v Číně a na dalších asijských trzích. Později by se mělo SUV od Borgwardu dostat i do Evropy, zatím však není jasné kdy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
8. 9. 2015 23:06
Borgward
Podporiť oživenie značky Borgward by malo najmä BMW, práve BMW, resp. jeden jej vtedajší člen predstavenstva stojí za jej nekalou likvidáciou.