Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nebaví vás dělat taxikáře svým dětem? Škoda vám pomůže srovnat účty

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Pokud máte děti, je docela pravděpodobné, že kvůli nim musíte za volantem trávit více času, než by se vám třeba líbilo. Pokud jsou ale vaše děti starší, můžete s nimi začít rovnat účty.

Britské zastoupení automobilky Škoda zjistilo, že rodiče kvůli svým dětem najezdí každoročně v průměru o 1648 kilometrů více. Pokud by se ale tyto kilometry zpoplatnily podle ceníku britských taxikářů, znamenalo by to výdělek okolo 12.565 liber – tedy cca 356.100 Kč.

Když tedy týdně stráví za volantem v průměru o 3 hodiny déle, nelze se divit, že si až 66 % rodičů občas připadá jako taxikáři svých dětí. Nejtěžší to ale prý mají rodiče dětí ze Severního Irska, kteří kvůli svým ratolestem najezdí ročně v průměru dokonce o 3447 kilometrů více. A mnohdy bez jakéhokoliv povděku.

Škoda proto přišla se speciální aplikací Škoda Parent App, která pomůže „srovnat účty.“ Aplikace určená pro chytrá zařízení na platformách Android a iOS se chová v podstatě jako tachometr, místo peněz však najeté kilometry přepočítává na domácí práce.

Za svezení tak děti zaplatí například vyčištěním auta, umytím nádobí, úklidem pokoje, vyvenčením psa, luxováním, atd. Aplikace počítá kilometry pomocí GPS a je jen na rodičích, jaký zvolí poměr mezi najetými kilometry a jedním úkolem. Aplikace také umí vystavit ratolesti účet a nechybí ani možnost se o své záznamy z jízd podělit s ostatními rodiči.

Video se připravuje ...

Během testovací fáze si aplikaci mohla vyzkoušet i Jo Middleton se svou dospívající dcerou Belle. A podle automobilky byla z aplikace nadšená.„Tohle je aplikace, na kterou jsem čekala,“ uvedla Jo Middleton na svém blogu Slummy Single Mummy.

„Je pravdou, že děti mají obecně lepší společenský život než dospělí a to může ve výsledku vést k častějším jízdám automobilem. A i když je motivuji, aby chodili ven častěji a dělali více, myslím si, že je skvělý nápad vyměnit najeté kilometry za pomoc kolem domu,“ dodává Yo.

Škoda však v tiskové zprávě dodává, že i když musí rodiče trávit kvůli dětem za volantem podstatně více času, téměř polovina z nich uznává, že tento čas využívají k tomu, aby si mohli se svým potomstvem popovídat. Zhruba 44 % řidičů navíc dodává, že jim extra najeté kilometry ani nevadí, pokud jsou děti venku a něco dělají.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 7. 2019 14:20
lul
Jasně, rodiče nejsou schopní nebo ochotní koupit nebo pronajmout nemovitost někde v civilizaci, dítě pak musí trpět nekonečný dojíždění do škol a kroužků, a ještě by za to mělo bejt trestaný? Boha jeho, to je kravina.