Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nechcete si sestavit legendární supersport? K mání je rozebrané Lamborghini Countach

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Pokud zrovna hledáte nějakého koníčka, kterého byste mohli s klidným svědomím označit za užitečného, pak pro vás máme jeden tip.

Do aukce totiž míří rozebrané Lamborghini Countach 500S z roku 1982. Hezký projekt je to ze dvou důvodů: jednak můžete zachránit vzácný a ikonický supersport, současně jde ale také hobby, na němž by se mohlo i něco vydělat.

Lamba se zbavuje majitel, který si ho koupil v roce 2000 a do roku 2008 s jistými přestávkami využíval. Pauzy zahrnovaly generálku 4,8litrového dvanáctiválce, výměnu spojky a výfukového systému v roce 2004 či modernizaci podvozku a zavěšení v letech 2005 a 2006.

V roce 2008 se mělo dostat na vylepšení a omlazení dalších partií. Countach byl odstrojen, ale u toho také nakonec zůstalo. Nyní, po 13 letech v garáži, auto dostává druhou šanci. Dražit se bude ve Velké Británii 25. září a aukční síň odhaduje, že by se mohlo prodat za částku mezi 4,2 až 5,3 milionu korun.

Ano, je to hodně peněz, nezanedbatelnou sumu navíc jistě spolkne renovace, ale přesto by tu mohl být prostor pro výdělek. Ceny pojízdných kusů totiž aktuálně startují na zhruba 7,6 mil. Kč.

Dražený exemplář má sice řízení na špatné straně (jako jeden z 37 z 321 vyrobených vozů LP500S), ale zase se může pochlubit tím, že se objevil na titulní straně knihy o Lamborghini z roku 1996 a byl také v jedné epizodě Top Gearu - ovšem té původní verze před nástupem formátu s Clarksonem, Hammondem a Dawem, kterého po první sérii obnovené show vystřídal May.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme