Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Need for Speed: Film míří do českých kin, premiéra 13. března (+video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Do českých kin se smykem řítí filmová adaptace herní legendy Need For Speed! Premiéra je ohlášena na čtvrtek 13. března.

Ve světě nezákonných silničních závodů se odehrává osobní příběh pomsty, závod s protivníky a k tomu i závod s časem napříč kontinentem. Čeká vás vysokooktanový adrenalin, jízda bez limitů a především opojný pocit volnosti rychlých aut.

Film Need For Speed je návratem k poctivé podívané s minimem triků. Jejím základem před kamerou jsou skutečná auta, skutečné srážky, kaskadéři a opravdová nefalšovaná rychlost. „Chtěli jsme udělat syrový, drsný film v klasickém stylu bez zbytečného uhlazování," říká režisér Scott Waugh.

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe.

Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád“ společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních automobilů rozhodují vedle ručičky na tachometru také odhodlání a vůle.

V hlavní roli jezdí Aaron Paul známý z cenami ověnčeného seriálu Perníkový táta (Breaking Bad), Dominic Cooper (Mamma Mia!, Capitan America: První Avenger), a káry, nad nimiž se prostě tají dech. Speciálně pro film bylo upraveno celkem 15 vozidel, z nichž každé stálo 2 až 3 miliony dolarů. Nemluvě o jejich replikách, které byly zlikvidovány při natáčení scén děsivých bouraček.

K „hvězdám“ Need For Speed patří například španělské GTA Spano s výkonem 900 koňských sil, které se za tři sekundy dokáže dostat na 96 km/h a v některých scénách jezdí až rychlostí 350 km/h. Těšit se můžete také na Lamborghini Sesto Elemento, tak trochu připomínající Batmobil nebo Ford Mustang Shelby GT500, postavený speciálně pro tento film. V několika edicích hry Need for Speed se objevilo Bugatti Veyron a ve filmu má své místo také – s neuvěřitelnou maximální rychlostí 429 km/h. Jediné auto, které ho dokáže na silnici ohrozit, je švédský Koenigsegg Agera R, jenž dosahuje 439 km/h. A chybět nebude ani McLaren P1, Saleen S7 nebo klasický Gran Torino.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
27. 2. 2014 14:20
...
Ale jo, jsou splněny všechny podmínky multikulturního snímku pro puberťáky.
Máme tam:
- hlavního bělocha
- hodnýho niggu
- zlýho niggu & jeho skupinku postradatelných
- hlavní roštěnku
- velkej skok
a
- hodně kouře
Schválně, jestli jedenáctý díl bude taky takovej vodvaz.
Avatar - xjara
27. 2. 2014 13:30
Re: Sorry za infantilny prispevok ale...
Take bych to tak videl. Ale kdo vi ;-)
Avatar - xjara
27. 2. 2014 13:30
Re: Kluci s
Mozna lepsi nez viko od kanalu misto kol a prosoupany vyfuk od silnice a hromada ruzovouckych nalepek.
27. 2. 2014 13:21
Re: Sorry za infantilny prispevok ale...
"To je blbý, to se bude líbit!" (J. Werich)
Avatar - Hotwire
27. 2. 2014 11:53
Sorry za infantilny prispevok ale...
... Boze to bude ale kravina!! >:D >:D