Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nehledáte expediční obytňák do náročných podmínek? Tento Defender by se vám mohl líbit

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Jestli toužíte po dobrodružství a říkáte si, že byste mohli zkusit náročnější cestování v obytném autě, pak by se vám mohl líbit tento obytný vůz. 

Jde totiž o karavan postavený na základě legendárního offroadu Land Rover Defender, s nímž se nemusíte bát vyrazit do opravdu těžkého terénu. Zajímavý obytňák je aktuálně na prodej v Česku.

Přestavbu kdysi provedla francouzská společnost Azalaï, která má s instalací obytných nástaveb bohaté zkušenosti. Kromě Defenderu v prostřední (110) a dlouhé (130) verzi umí udělat karavan například z Toyot Land Cruiser a Hilux nebo Fordu Ranger. Zajímavostí nástavby je výklopná střecha, poskytující místo na spaní v podobě stanu.

Defender na prodej je v delším provedení 130, což s nástavbou znamená délku 5,38 metru, šířku 1,97 metru a výšku 2,5 metru. Prázdné obytné vozidlo podle firmy Azalaï váží 2,6 tuny.

Společnost dále zmiňuje prostor pro dvou- až pětičlennou posádku, řadu úložných prostor a vyzdvihuje také až 120litrovou nádrž na čistou vodu a možnost připlatit si za až 200litrovou palivovou nádrž.

Prodejce v inzerátu upřesňuje, že nástavba je vyrobena ze sklolaminátu a že poskytuje spaní pro čtyři osoby. Ve výbavě najdeme kuchyňku s lednicí, toaletu s větráním, sprchu, bojler s funkcí přípravy teplé vody za jízdy, solární panely, dvě plynové bomby, dodatečný filtr na vodu nebo třeba trezor a USB konektor. Nechybí vestavěný kompresor, nádrž na čistou vodu má 100 litrů, na odpadní pak 60 litrů.

Auto z roku 2010 pohání vznětový čtyřválcový turbodiesel o objemu 2,4 litru, jehož výkon po úpravách dosahuje 164 koní. Prodejce zmiňuje řadu vylepšení, nějaké ty nové díly a také modifikace, které se hodí pro expedice v náročném terénu. Vůz má údajně najeto 50 tisíc kilometrů.

A cena? Obytný defík je k mání za 2.090.000 Kč bez DPH, což je s daní 2.528.900 korun.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

4. 12. 2021 08:57
nehledám...
teda - nehľadám ;-)