Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejdražší parkovací místo v Evropě je v Londýně, stojí přes 9 milionů korun

David Bureš
Diskuze (2)
Právě prodávané parkovací místo je takřka dvakrát dražší než průměrný dům v Anglii.

V centru Londýna se řidičům tak obtížně parkuje, že jsou místní obyvatelé ochotni zaplatit za parkovací místo vysoké částky. Nyní realitní kancelář Kay & Co prodává v Hyde Park Gardens místo za 300.000 liber, což je více než devět milionů korun.

Za tuto částku by přitom Angličané mohli koupit takřka dva průměrné domy. Prodaný dům v Anglii a Walesu totiž v průměru stojí 176.000 liber. Místo je také dražší než naprostá většina automobilů na trhu, takže pozemek bude mít pravděpodobně vyšší cenu než vůz, který na něm stojí.

Parkovací místo je dlouhé 6,5 metru a široké 3,5 metru. Nový majitel bude mít místo pronajaté na 91 let, na prodej je pouze samotné místo, ne nějaký dům nebo byt v okolí. Z toho vyplývá, že den parkování na tomto místě stojí devět liber, tedy asi 270 korun, což je na místní poměry slušná cena.

Vysoká cena parkovacího místa není v centru Londýna ničím neobvyklým. Realitní kancelář Kay & Co už loni v Londýně prodávala dvě parkovací místa, která stála 250.000 liber (cca 7,5 milionu korun).

Vysoké prodejní ceny parkovacích míst jsou způsobeny tím, že je jich v centrálním Londýnu zkrátka málo. O parkovací místo tak mezi rezidenty má být i přes jeho cenu zájem.

Nejen v Londýně jsou parkovací místa takto drahá. V New Yorku loni byla prodávaná garáž za milion dolarů, tedy více než 19 milionů korun. Prodávaná garáž uvnitř osmipatrové budovy byla 3,7 metru široká, sedm metrů dlouhá a 4,6 metru vysoká.


David Bureš
Diskuze (2)
10. 8. 2013 15:43
Londyn
Nemozme porovnavat priemernu cenu domu v UK s nadpriemernym miestom v city. Nemiesajme jablka s hruskami. Za 175 000 libier nekupite v centre londyna ziadny byt ani studio proste nic. Za tie peniaze sa v Londyne aj mimo centra da kupit nejaky byt iba na hroznom mieste kde bude strach aj byvat atd. Ceny 3 izbovych domkov na normalnejsom mieste nie v centre ale napriklad v SW19 , SW20 atd. sa pohybuju od Ł 500 000 +. na 2 izbovy byt treba mat min Ł 300 000 inak to bude zase len brloh a dupe pre narkomanov.... nezabudajme ze kazdy prejazd centrom stoji Ł 10 ak to zabudnete zaplatit do 48h tak + Ł60 pokuta. Pokial nejazdite hybrida, motorku alebo econetic atd. Parkovne na hodinu zalezi od polohy najdrahsi bude Westminister uz si to presne nepamatam ale nejake Ł 4 na hodku. Su tam aj podzemne garaze tiez nie lacne. Parkovanie v city je horor radsej pouzit metro a vyhnut sa centru. Druhy krat bude adekvatne porovnavat cenu domku v Hyde Parku a nie vo Wales kde davaju ovce dobru noc a domky tam mozno soja nej Ł 175 000...
10. 8. 2013 11:44
David Bureš ?
Hned podle první věty : " V centru Londýně se řidičům ....." bych odhadoval, že článek spíš spáchal Irvin Gordon nebo TSI-PETROL belongs car STOP. :-)