Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejdražší Škoda v inzerci vás ochrání snad všude. Obrnění vytvořilo úžasné detaily

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Superb do nepohody je na prodej. V německé inzerci jsme našli populární škodovku s odolným pancéřováním, které odolá i vysoce výkonným puškovým rážím. A překvapivě za ni zaplatíte přijatelnou cenu.

Už vás někdy napadlo zjistit, jaká škodovka je nejdražší v populární německé inzerci Mobile.de? Udělali jsme to za vás a máme pro vás velké překvapení. Pokud byste čekali perfektně zrenovovanou, nebo dokonale zachovalou historickou klasiku, pletete se. Nejdražší škodovkou na prodej tam je oblíbená česká limuzína, jakou každým dnem potkáváme na našich silnicích. Tedy až na to, že je opravdu speciální – vznikla pro bezpečný transport důležitých osob.

Nejdražší škodovkou v inzerci Mobile.de je odcházející třetí generace Superbu, která prošla radikální úpravou od srbských specialistů Inter-auto Belgrade. Bělehradská společnost se už od roku 2007 věnuje výrobě pancéřovaných aut podle evropského standardu EN 1063 s úrovněmi ochrany od BR2 do BR7. Kromě normálních luxusních limuzín vyvíjí i obrněné pick-upy a dodávky pro bezpečnostní služby a transporty peněz.

Vraťme se však k Superbu. Ten je zcela novým vozem a má diskrétní stříbrnou barvu, nejsilnější přeplňovaný zážehový čtyřválec 2.0 TSI o 206 kW (280 koních), dvouspojkovou automatickou převodovku DSG a pohon všech kol. Současně je vybaven pancéřováním ruského standardu BR5, který bezpečně odolá projektilům z pistolových i standardních puškových ráží. Odolá až třem zásahům střel ráže 7,62x54R z deseti metrů do jediného bodu.

Standardem je balistická ochrana kabiny a motorového prostoru, vyztužení A-sloupků, balistická skla, odolnější kliky dveří, balistická ochrana akumulátorů a palivových nádrží a ochrana proti vloupání do zavazadlového prostoru, kde můžete převážet peníze a cennosti. Stále si myslíte, že auto není trezor? Tenhle Superb je trezorem na kolech.

Video se připravuje ...

Srbský úpravce přitom veřejně uvádí, že za pancéřování vašeho Superbu zaplatíte 1,3 milionu korun. A jakou koncovou částku zaplatíte za kompletně připravenou pancéřovanou limuzínu? Tenhle konkrétní kousek může být váš za přibližně 2,5 milionu korun.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

5. 8. 2023 10:02
Mosin
Trochu mě překvapuje údaj, že odolnost je vyjádřena tím, že odolá třem střelám na jedno místo ráže 7,62 x 54 R. To je ráže používaná ruskou armádou od roku 1891 i třeba v době 1.světové války. To byla doba, kdy se předpokládalo, že se vojáci budou zabíjet na kilometr. Německá armáda používala např. 8 x 57, Britové 7,7 x 56 R. V druhé světové válce se naopak používali pistolové ráže - Němci 9 x 19 Para Rusové 7,62x25 Tokarev . Dneska se používá něco mezi - klasický Kalašnikov je 7,62 x 39 mm nebo slabší americká ráže 223 Remington - to je 5,56 x 45 mm.