Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejlevnější Tesla možná dorazí již za rok, naznačují to dokumenty z Číny

Ondřej Mára
Diskuze (96)

Nejlevnější Tesla by měla stát v přepočtu okolo 540.000 Kč a její výroba by mohla být zahájena již v příštím roce.

Na twitterovém profilu Tesla Facts se nedávno objevil zajímavý příspěvek, který cituje zjištění čínského webu Moneyball. Ten se měl totiž dostat k dokumentům, které čínská Gigafactory 3 nedávno předala čínské vládě. A kromě jiného by se v nich mělo hovořit o třetím modelu, jehož výroba by mohla být zahájena již v příštím roce.

Tesla by měla v současnosti přijímat grafické návrhy, o jejichž vytváření a zasílání požádala veřejnost již v polovině minulého roku, i nové zaměstnance, kteří se budou na projektu podílet. O výrobě nového modelu přitom mělo být rozhodnuto již v září minulého roku a v březnu tohoto roku by měla být výroba vozu definitivně schválena.

O technice nebo designu nového modelu toho bohužel zatím mnoho nevíme, přesto už se objevují zajímavé spekulace. Například technický základ, především šasi, by mělo být použito z Tesly Model 3. Novinka by však měla dostat zcela nové bateriové články s označením 4680. Cena by se přitom měla pohybovat do již zmíněných 25.000 dolarů (asi 540.000 Kč).

Navzdory dokumentům z čínské Gigafactory však mnozí pochybují, že se nového modelu Tesla skutečně dočkáme v roce 2022. A důvodů je hned několik. Hned na začátek můžeme například připomenout, že Tesla dlouhodobě nezvládá plnit vlastní termíny. Jenže v případě nového modelu by problémem mohly být i technologie.

Tedy především nový typ baterií s označením 4680, u kterých bude potřeba nejprve navyšovat výrobu, jak dodává web Electrek. Nové baterie však budou znamenat i nutnost upravit tzv. „Battery-packy“, ve kterých jsou uloženy A pak tady máme čas potřebný k vývoji, testování, atd. Výrobu auta zkrátka nelze uspěchat, což už by si měla Tesla po všech svých problémech s kvalitou výroby konečně uvědomit.

Ondřej Mára
Diskuze (96)

Doporučujeme

14. 1. 2021 00:17
Re: Neauto
A to vis ze sefkonstrukter pro vsechny tesly je podvozkar z BMW? :-)
Nekde o tom byla zminka, ale uz je to hromada let, co delali Model S. Nicmene taky Model S je pry velmi dobry podvozek na urovni BMW 5. Ja tom nejel, tak co ja vim
13. 1. 2021 11:29
Re: Neauto
ano, čekáme na to, až tradiční výrobci budou vyrábět - protože s věci jako je podvozky mají daleko větší zkušenosti než Tesla - taky elektromobily a počkáme si na srovnání. Jsem zvědavý na elektrickou trojku od BMW.
13. 1. 2021 11:21
Re: Tesla za 540 litrů
čistě technicky, ty auta si pronajímáš. Asi je velký rozdíl platit měsíční splátku a vysázet na stůl /obrazně/ celou kupní cenu. To jen tak na okraj ;-)
Auta v základu? Néééé, snaží se mi něco vnutit, naposled to byl automat, teď mi zase nutí pohon všech kol...:) co je proboha pózérského na tom - nebo obráceně co ze mě učiní toho pravého a vyvoleného petrolheada - zaškrkávat položky příplatkové výbavy? Když jsem si naposled konfiguroval před pár lety 340i, a byla akce 25% dolů, ale jen za předpokladu příplatkové výbavy v určité hodnotě, seděli jsme tam hodinu s tím prodejcem a nebyl tam schopen najít nic, co by mi dokázal i racionálně vysvětlit, že to opravdu potřebuju... máte v tom Radicalu na okruhu nějakou příplatkovou výbavu? a potřebuješ to k něčemu k řízení?
až si koupím 911ku v základu, bude to žebříčku níž, než naložená 530d?
13. 1. 2021 11:11
Re: Tesla za 540 litrů
Jaký teslismus? Já sám nejspíš skončím u jiné značky EV...

Já diskutuju především o technických záležitostech pod 340i...

A v případě posměšků na Teslu jsem dal tvé posměšky do kontextu.
Tomu tvýmu jsem se alespoň zasmál.
U Müllera to pohrdání bylo myšleno vážně.
13. 1. 2021 10:52
Re: dalsi hrebicek do rakve naftakum
Tak ten problém v odkazovanem článku má původ v Rumunsku a v době kdy vznikl nedošlo k žádným výkyvům v produkci Oze.
Vše zatím ve fázi vyšetřování. Nic víc oficiálně k tomu není.