Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejmenší mercedes bude žít déle. Třída A vydrží nejméně dva roky

Marek Bednář
Diskuze (10)

Díky přehodnocení plánu nabízet od roku 2030 jen elektromobily zůstane Mercedes-Benz třídy A v nabídce déle – do roku 2026. Jeho továrna kvůli tomu také prošla úpravou.

Nedávno ohlášená změna přístupu značky Mercedes-Benz, která se místo kvapného přechodu k výrobě výhradně elektrických aut bude nově držet slovy generálního ředitele Oly Källeniuse „flexibilnější“ modelové strategie, znamená jasnější budoucnost pro nejmenší vůz v nabídce.

Třída A totiž měla ještě letos z nabídky zmizet, ovšem nově by se měla udržet v prodeji ještě nejméně dva roky, uvádí britský web Autocar. Aby to bylo možné, továrna v německém Rastattu prošla úpravou směrem k tomu, aby mohla vyrábět auta na stávající platformě MFA i na jejím nástupci, označením MMA. Tato nová platforma vznikla primárně pro elektromobily, zvládne však i hybridní a spalovací ústrojí.

Video se připravuje ...

„Nemyslím si, že si někdo někdy myslel, že by transformace automobilového průmyslu, která přijde jednou za sto let, mohla probíhat v rovné linii. Budou tam vrcholy a propady,“ komentoval Källenius rozhodnutí Mercedesu-Benz nespěchat s přechodem na elektromobilitu.

Elektrické vozy podle něj musí ještě překonat řadu překážek, jako např. rozdíl ve výrobních nákladech spalovacích a elektrických aut. Na tu „si počkáme ještě mnoho let“, nechal se slyšet. „Jasně to vidíte v cenách,“ dodal.

Prvním vozem, který bude stát na nové platformě MMA, bude třetí generace modelu CLA. Tu bude ve verzích se spalovacím motorem pohánět třináctistovka M282, která vznikla ve spolupráci s aliancí Renault-Nissan-Mitsubishi a v autech se objevuje od roku 2018. Vyrábět se však bude v Číně a najde místo také pod kapotami volv, geely a také vozů značky Lynk&Co.

Marek Bednář
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
11. 3. 2024 21:27
Motor v Mercedesu bude 1.3 vyrabena v Cine?
To je ciste no go... sorry.

Ne, ta 1.3 mi az tak nevadi, jako ta Cina.

A neste k tomu vyhradne s dvouspojkou... konec filmu, Mercedes A je pro me nekoupitelnej.
11. 3. 2024 19:39
Re: apohotroII
Jamme, ty jseš duševní malorolník nebo si na kreténa tady jenom hraješ? :-[] :-[] :-[]
Avatar - 3_diamanty
11. 3. 2024 18:27
Re: Ale co to...
Prisiel na medveda mraz ... jedna vec je chciet... ina je uz realita... pritom to Acko predava viac ako vsetky tie jeho nekukatelne ev srandy dokopy ... tak im uz asi doslo ...
11. 3. 2024 17:51
Re: apohotroII
stačí, když si přečteš článek, kde je napsáno:

Nedávno ohlášená změna přístupu značky Mercedes-Benz, která se místo kvapného přechodu k výrobě výhradně elektrických aut bude nově držet slovy generálního ředitele Oly Källeniuse „flexibilnější“ modelové strategie, znamená jasnější budoucnost pro nejmenší vůz v nabídce.
11. 3. 2024 17:39
Ale co to...
...dříve elektrofanatického ředitele náhle osvítil zdravý rozum? :-[]