Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejpomalejší závod Porsche? Na okruh Laguna Seca vyrazily staré traktory

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Během nedávného setkání fanoušků značky Porsche došlo také na zřejmě nejpomalejší závod s vozy německého prémiového výrobce.

Ve slunné Kalifornii nedávno proběhl již sedmý ročník populární akce Rennesport Reunion, údajně největšího setkání majitelů a fanoušků vozů značky Porsche na světě, který mělo navštívit kolem 91.000 lidí. Automobilka si přitom pro návštěvníky i tentokrát připravila zajímavý a pestrý program.

Zřejmě nejzajímavějším bodem bylo představení limitované edice modelu Porsche 911 GT 3 R Rennsport, zmínku si ale zaslouží i vyvezení vozu „Sally Carrera“ – tedy Porsche 911 generace 996 inspirovaného filmem Auta, nebo bohatý doprovodný závodní program na okruhu Laguna Seca, kde se akce konala.

Video se připravuje ...

Na okruhu se proháněly starší i moderní vozy, asi největší závodní zajímavostí se však stal speciální závod traktorů značky Porsche, který mohl být nejpomalejším závodem strojů této značky na světě. Ostatně maximální rychlost se měla pohybovat pouze kolem 15 mil v hodině, tedy zhruba 24 km/h.

Závodu se přitom zúčastnila řada významných osobností, jako americký režisér Jeff Zwart, bývalý závodní jezdec Jörg Bergmeister či představitelé představenstva značky, jako Barbara Frenkel, Andreas Haffner, Dr. Michael Steiner nebo Detlev von Platen.

"No, tohle byla asi ta největší zábava, jakou si můžete užít při rychlosti 15 mil za hodinu. Jde o to udržet si rychlost. Myslím, že moje aerodynamické vyvážení bylo docela dobré a rozhodně jsem z pneumatik vytěžil maximum," řekl podle kolegů z Motor1, kteří na závod traktorů upozornili, profesionální závodník Nick Tandy.

Vítězem závodu, který po vzoru Le Mans startoval během k traktorům, se nakonec stal Greg Garneau, majitel společnosti prodávající a sepisující klasické vozy Revival Road Co. Zábavu si ale během závodu evidentně užili všichni, včetně diváků.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme