Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nesháníte neobvyklé expediční auto? Tenhle upravený UAZ je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli rádi podnikáte dlouhé výpravy do divočiny, tohle auto by se vám mohlo líbit.

Je nejen praktické, ale také obytné, hodí se i do terénu a mělo by potěšit také jednoduchou techniku. Jde o ruský UAZ Pickup s obytnou nástavbou.

UAZ Pickup je klasický pracant do nepohody s tuhými nápravami (vpředu s vinutými pružinami, vzadu s listovými péry), připojitelným pohonem všech kol, redukční převodovkou a relativně velkým atmosféricky plněným benzinovým motorem.

Čtyřválec zaujme hlavně objemem 2,7 litru, ostatní parametry příliš oslnivé nejsou: výkon dosahuje 110 kW a točivý moment 235 N.m. Motor, spojený s pětistupňovou manuální převodovkou, 5.125 mm dlouhý pick-up s třímetrovým rozvorem rozjede na maximálních 130 km/h. Kombinovaná průměrná spotřeba činí 12,8 l/100 km.

UAZ by však měl mít jiné přednosti než dynamiku a rychlost. Zajímavý může být právě jako expediční vozidlo, zvlášť když ho vybavíte "tovární" obytnou nástavbou. Ta je podle výrobce lehká a kompaktní, takže příliš neovlivňuje jízdní vlastnosti ani spotřebu. Přitom nabízí dvě místa na spaní, kuchyňský "modul" nebo šatnu.

Jeden takhle upravený pick-up jsme objevili v nabídce jistého německého prodejce, který vyjmenovává také další výbavu vozu, která zahrnuje například manuální klimatizaci, palubní počítač, speciální lak, zvednutí podvozku o 50 mm, "šnorchl" nebo 16palcová litá kola Dotz obutá do terénních pneumatik.

A cena? Obytný UAZ je k mání za 55.990 eur, což je v přepočtu asi 1,46 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme