Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nesháníte opravdu ušlechtilý kombík? Na prodej je nezvykle praktický Rolls-Royce

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Hledáte velké a praktické auto, současně byste však rádi něco stylového a pohodlného? Měli bychom pro vás jeden tip.

U nizozemského prodejce Gallery Aaldering je k mání kombík Rolls-Royce Silver Shadow ze začátku 70. let. Nejde ale samozřejmě o tovární kombi, to byste v nabídce tradiční britské automobilky hledali marně.

Tento Silver Shadow prošel zajímavou přestavbou, kterou má na svědomí jistý Clyde Cassidy, americký nadšenec do vozů značky Rolls-Royce. Prodejce tvrdí, že transformace ze sedanu na kombík v 70. letech spolykala více než 100 tisíc amerických dolarů. A že je tak vydařená, že kvalitu provedení v dopisu majiteli ocenila i samotná automobilka.

Video se připravuje ...

Auto by mělo být z roku 1972, najeto má 144.939 kilometrů. V inzerátu se dočteme o 6,2litrovém osmiválci pod kapotou, od roku 1970 by však Silver Shadow měl využívat větší motor, o objemu 6,75 litru. Menší každopádně poskytoval 128 kW, větší pak 141 kW.

Kromě neobvyklé a praktické karoserie luxusní kombík zaujme také vnitřkem, kterému dominuje tmavě modrá barva. Modré jsou koberce i kožené čalounění. Palubní deska je černá, bohatě se uplatňuje také dřevo, které najdeme nejen na palubce, ale i na středové konzoli a ve dveřích.

Prodejce má údajně k dispozici bohatou servisní historii. Cena činí 74.500 eur, což je v přepočtu asi 1,59 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme