Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neuvěříte, co všechno tento VW Golf GTI snese. Má balistickou ochranu čtvrté třídy!

Dominik Kovář
Diskuze (8)

Tento na první pohled ničím speciální VW Golf GTI osmé generace je o 180 kilogramů těžší než sériová verze. Má k tomu dobrý důvod.

Armormax je jihoafrická společnost, která se zaměřuje na pancéřování vozidel všeho druhu. Za téměř 30 let své existence poslala do světa více než 8 tisíc obrněných vozidel. Nyní jako první na celém světě aplikovali pancéřovou ochranu na VW Golf GTI osmé generace.

Může nám připadat trochu zvláštní, že Armormax investuje svůj čas zrovna do projektu Golf GTI. Podobnými ochranami jsou většinou vybaveny luxusní SUV a limuzíny. Armormax však tvrdí, že poptávka po obrněném Golfu GTI je překvapivě vysoká. 

Video se připravuje ...

Zas tak překvapivé to být nemusí, když přihlédneme k tomu, že je Jihoafrická republika zemí s největší mírou kriminality na světě. V průměru zde dojde k vraždě člověka každých 25 minut. Poptávka po obrněných vozidlech je zde logicky vyšší než kdekoliv jinde na světě. 

Použitím nejlehčích dostupných materiálu přibral Golf GTI “pouze” 180 kilogramů. Vliv na výkon a palivo by tak nemusel být zásadní. Společnost nahrazuje standardní skla balistickými skly Optima, všechny dveře, sloupky, kufr a zadní sedadla jsou vyztuženy syntetickým pancířem. 

Obdobná ochrana je aplikována také na střechu a střešní okno Golfu GTI. Součástí výbavy je ochranný interkomový systém PTT. Všechny tyto úpravy znamenají, že tento Golf GTI dostal balistickou ochranu čtvrté třídy.

„B4 Golf byl v roce 2018 odvážným projektem, ale setkal se s obrovským zájmem a bylo přijato několik objednávek. Nikdy nebylo pochyb o tom, že vyvineme balíček i pro nový model s tím, že vysokou poptávku zopakujeme,” řekl Michael Broom, marketingový manažer jihoafrické společnosti. 

Video se připravuje ...

Mimo nejnovějšího Golfu GTI nabízí Armormax ochranné balíčky pro téměř 30 značek, od těch nejluxusnějších až po velkoobjemové nebo elektrické. Služeb společnosti využívají jak velké firmy, tak soukromé osoby.

Dominik Kovář
Diskuze (8)

Doporučujeme

18. 1. 2023 16:15
Re: Ctvrta trida?
Tak je to označení B4 tak proto autor vyvodil že je to 4 třída byť je to první nejlehčí pancíř a stoupá to až po Cadilac prezidenta USA to už bude aspoň B/VR 20 :D
Avatar - Ozzman
18. 1. 2023 15:55
Re: GRU
Vzdyt jezdi mercedesem, Skodovku ma na fotky
Avatar - Ozzman
18. 1. 2023 15:54
Re: GRU
Agent Bureš má také Mercedes, větší, to bude tím, že s KGB spolupracuje déle již z dob Lybie :)
Avatar - Mikesus
18. 1. 2023 14:12
Re: GRU
No vetsi šance, že generál s M2 saplovaky nezakaze, než Bureš s Enyaqem.
Avatar - Barry Lyndon
18. 1. 2023 11:54
Re: GRU
Ne, a ani agenta Bureše to není.