Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Niki Lauda přišel o svou zatáčku na Red Bull Ringu

Michal Fokt
Diskuze (5)
Rakouský závodník je pěkně dopálený. Vlastník bývalého A1 Ringu kvůli penězům za sponzoring přejmenoval zatáčku, nesoucí jeho jméno, na Pirelli.

Pokud jste (žijící) legendou motorsportu, určitě vás bude těšit, že zatáčku na největším domácím okruhu pojmenují po vás, jako se to stalo v případě rakouského Red Bull Ringu ((bývalý A1 Ring) a tamního šampiona Nikiho Laudy. Poněkud bolestnější ovšem je proces zcela opačný.

Firma Red Bull sice nevypadá jako někdo, kdo by měl potíže s penězi, to jí však nezabránilo schválit změnu označení zatáček na domácím okruhu. Ten měl celkem tři, pojmenované po domácích závodnících - Niki Lauda Kurve, Gerhard Berger Kurve a Jochen Rind Kurve. Nyní však (údajně v rámci modernizace) dostaly přednost sponzorské peníze a z Nikiho zatáčky je Pirelli Kurve a z Bergerovy Würth Kurve. Pouze Rindtova zůstala.

Rakouský deník Kleine Zeitnug přinesl informaci, že je prostořeký Lauda "rozzuřený a chce vědět, kdo tuto změnu schválil". Podle něj to souvisí s jeho pozicí v efjedničkovém týmu Mercedes AMG, jenž letos Red Bull slušně drtí. Nechal se také na oplátku slyšet, že až se letos v červnu F1 do Rakouska vrátí, získá tam Mercedes double. Mám takový pocit, že se Lauda další zatáčky na významném světovém okruhu nedočká, alespoň ne v Rakousku...

Michal Fokt
Diskuze (5)
20. 5. 2014 08:47
Re: Černý humor
tak to fakt >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: chudák lauda a jeste ktomu přišelvo zaTÁČKU
Avatar - Skipper
19. 5. 2014 19:41
Re: Černý humor
:yes:
19. 5. 2014 18:23
Neprisiel...
Lauda na Red Bull Ringu nikdy svoju zakrutu nemal, tak o nu ani nemohol prist. Zakruta "Lauda" bola este na A1-ringu...
Avatar - Starfighter
19. 5. 2014 18:11
Re: Černý humor
Ty woe >:D >:D >:D :yes:
19. 5. 2014 16:43
Černý humor
Napsat v článku i Niki Laudovi, že je "pěkně dopálený" je hodně černý humor.... ;-)