Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nio EP9 rozdrtilo rekord elektromobilů na Nürburgringu o 16 sekund! (video)

Michal Fokt
Diskuze (14)
Novým rekordmanem mezi elektromobily na Severní smyčce Nürburgringu je Nio EP9, překonalo dosavadního držitele nejrychlejšího času o více než 16 sekund!

Podívejte se, jak to na Nordschleife sviští, když nemáte klasické auto, ale elektrický supersport. Z Číny... Automobilka NextEV zveřejnila video, ukazující její elektrickou prvotinu v akci v "zeleném pekle". Nejde však o klasický onboard, ale spíše o promo video, o hvízdavý zvuk z kokpitu však ochuzeni rozhodně nebudete.

Čínskému elektrickému superautu Nio EP9 jsme nedávno věnovali celý článek, pro osvěžení paměti tedy jen připomenu, že k pohonu slouží čtveřice elektromotorů s výkonem 1 MW (1359 k) pracující s napětím 777 V. Energie je uložena v lithium-iontových akumulátorech, umístěných v bocích vozu mezi předními a zadními koly a výhodou je, že je lze vyměnit za pouhých osm minut ... a nebo je nabít za 45 minut. Sluší se zmínit i maximální rychlost 313 km/h a jízdní dosah až 427 km.

Michal Fokt
Diskuze (14)
16. 1. 2017 17:01
Re: Nio EP9 rozdrtilo rekord elektromobilů na Nürburgringu o
Je produkcne auto, aj ked v rozsahu homologizacneho specialu - vyrobia par kusov. Na to sa ale nikdy nehralo, ani McLaren F1 nebol zrovna masovkou a je z neho legenda.

Seriove auto to uplne nebude, kedze pochybujem, ze sa vyraba na vyrobnej linke, ale ani dalsie auta v tom zozname ;-)

Zaujimavejsie je, ze zvladli kolo a neuvarili baterky ako Tesla. Asi v Kalifornii robia nieco zle >:D
Avatar - Bully_
16. 1. 2017 14:16
Re: kdo to ma pak celej den dobijet ?
Me zaujala tahle zminka v clanku. Nenutim nikomu nic jako jedine reseni situace, ktera se vlastne jeste resit ani nemusi. Verim, ze az nastane krize se soucasnymi palivy doopravdy, ze se reseni najde.
16. 1. 2017 13:26
Re: kdo to ma pak celej den dobijet ?
Na Zemi, je málo lithia, je to slepá cesta s nynějšími bateriemi. CNG je na stovky let. Pak vodík.
Avatar - Bully_
16. 1. 2017 09:58
Re: kdo to ma pak celej den dobijet ?
Mne se na tom libi ta moznost rychle vymeny baterii. Kdyby to nekdo propracoval do uzivatelsky vyhodne formy, pak by sit takovych "pujcoven" nabitych baterii nebyla vubec spatny system. Treba by sel elektromobil koupit i podstatne levneji- kdyz bez baterii, zpoplatnene by bylo prave to pujcovani/sdileni nabitych zdroju.
16. 1. 2017 09:44
kdo to ma pak celej den dobijet ?
Určitě není problém, vyrobit elektromotor o výkonu megawatt a k němu dát zdroj napětí, karbonovou kastli, zajet peklo za 5 minut, ale k čemu to je, když nemužes dotankovat a za 10 minut si to dát znovu ? Ropy a zemního plynu je spoustu a je to levny.