Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke Nismo Concept: Mezi Jukem a Jukem-R

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Nissan si do japonské metropole přichystal koncept ostrého modelu Juke. Ten nese logo Nissan Motorsport, tedy Nismo.

Možná namítnete, že už tu byl Juke-R. Jenže ultimativní verze nejenže sdílí techniku s kupé GT-R, ale hlavně vznikla – ano, v Británii. A firemní ladičské oddělení v domovině Nissanu přece nemůže zůstat stranou.

Také si už možná i čeští vrabci na střechách cvrlikají cosi o tom, že bude v sérii něco ostřejšího než Juke 1,6 DIG-T. Základ má turbodmychadlo, 140 kW (190 k), bezestupňovou převodovku CVT, pohon všech kol a aktivní diferenciál. To vše bylo nejspíše u konceptu zachováno. Jen výkon a v souvislosti s ním i točivý moment byly zvýšeny. Na jaké hodnoty, to automobilka v tuto chvíli tají.

Nismo Concept není tedy tak odvážný jako Juke-R, nejedná se o takřka kompletně přestavěné auto s motorem z jiného modelu. Je ale rozhodně blíž sérii. Podvozek klesl odpovídajícím způsobem k zemi, tvrdší pružiny a tlumiče by měly být k dostání běžně. Zatím ale není jasné, zda pouze tam daleko na východě nebo i u nás. Alespoň prozatím bude platit spíše ta první možnost. Kola jsou devatenáctipalcová a patřičně široká. Prioritou bylo zlepšení jízdních vlastností, jak také jinak, že?

A co aerodynamika? Změnila se mřížka chladiče, karoserie dostala nový bodykit (nárazníky, prahy, difuzor, střešní spoiler a zrcátka). Studie je lakována v tradiční kombinaci Nismo: tedy v bílé perleti doplněné o červenou linku dole na bocích a náraznících. Zrcátka mají stejnou rudou barvu, nechybí ani polepy na druhém páru dveří pod okny.

Fotografie interiéru zatím nemáme k dispozici, ale určitě uvnitř najdeme nová sportovní sedadla v kůži a hlavní ovladače. Přepracován byl také volant, pedály, řadicí páka a dveřní výplně. Přístroje svítí opět rudě, středovou konzolu kryje kovová vrstva.

Značka Nismo dostala od vedení Nissanu zelenou, stane se sportovním přívlastkem celé řady továrně upravených sériových modelů, které budou dostupné běžným zákazníkům. Nebude to hned, ale plány Nissanu prý rozhodně jsou velkorysé. Nemělo by to tedy rozhodně končit tímto Jukem.

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Avatar - Choochoo
1. 12. 2011 17:32
Re: čím dál tím horší...
Tip zadny, Typ auta taky ne, ale kecat to jo >:D
Avatar - pelikoš
1. 12. 2011 10:22
Re: Juke
jojo,paráda...
Avatar - pelikoš
1. 12. 2011 10:21
Re: čím dál tím horší...
osobně nemám výhradu k použitému slovu vytuzené,přijde mě libozvučné,malebné,české.v tomto případě skvělého auta a tvůrce třídy jde ovšem o tovární ladění a ne nějaký tuning od auto kelly...
BRAVO NISSAN JUKE,BRAVO NISMO
Avatar - Choochoo
1. 12. 2011 07:23
Re: čím dál tím horší...
Popravde se mi v serii taky moc nelibil, ale v tyhle uprave neni o cem. Mas lepsi typ?
Avatar - Choochoo
30. 11. 2011 19:45
Juke
V tyhle uprave nadhera, slusny designovy pocin :yes: