Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke Nismo RS: 160 kW, 280 N.m a samosvor

Diskuze (0)
Nissan s faceliftem přiostřil Juke Nismo. Zkratka RS značí nový design, silnější motor a vylepšený podvozek.

Ženevský autosalon není jen premiérou faceliftovaného Nissanu Juke, ale také jeho nové sportovní verze. K označení Nismo přidává zkratku RS, jeho motor posílil o 13 kW a v případě manuální převodovky s pohonem předních kol i o 30 N.m. Druhou variantou je 4x4 s novou generací bezestupňové převodovky Xtronic, v tomto případě zůstává maximem 250 N.m.

Motor je i nadále přeplňovaný 1.6 DIG-T, proti původnímu agregátu v Juku Nismo (a příbuznému motoru v Cliu RenaultSport) posílil ze 147 na 160 kW. U varianty s pohonem předních kol navíc Nissan přidal mechanický samosvorný diferenciál. Nově naladěná výfuková soustava má výraznější zvuk.

K dalším úpravám patří zvýšení torzní tuhosti karoserie, nové pružiny a tlumiče, přední kotouče zvětšené z 296 na 320 mm a zadní nově opatřené vnitřním chlazením.

I nadále jsou na výběr tři odstíny karoserie určené pro Nismo: bílá, černá a šedá. Příplatková výbava je bohatší o skořepinová sedadla Recaro, xenonové světlomety, parkovací asistent se čtyřmi kamerami Around View Monitor a sadu bezpečnostních pomocníků Safety Shield.

Facelift exteriéru spoléhá na agresivnější tvary nárazníků a prahů, výraznější přední světla a zavazadlový prostor je u „předokolky“ po vzoru standardního modelu zvětšený o 40 % na 251 litrů.


Diskuze (0)