Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Note SR: Sportovní verze má jen motor 1,6 l/81 kW

David Bureš
Diskuze (9)
Sportovně laděný Note dostal volant inspirovaný sporťákem 370Z. Jeho motor ale nijak posilněn nebyl.

Nissan rozšiřuje na americkém trhu nabídku modelu Note (v USA prodávaném jako Versa Note) o sportovně laděnou verzi SR. Automobil se primárně zaměřuje na stylový vzhled, žádný trhač asfaltu není.

Pod kapotou automobilu totiž pracuje 1,6litrový benzinový čtyřválec s nijak vysokým výkonem 81 kW a točivým momentem 145 N.m, jehož síla je na přední kola posílána prostřednictvím převodovky s plynule měnitelným převodem. Zatímco v USA je pro Versa Nota tento motor dostupný už nyní, na našem trhu tato jednotka pro Note k dispozici není.

Versa Note SR dostal upravenou masku chladiče, jiný nárazník se standardně dodávanými předními mlhovkami, 16palcová dvoubarevná kola z lehkých slitin, aerodynamičtěji tvarovaná zrcátka nebo střešní spoiler. Těmito prvky se automobil přiblížil evropskému Notu v lépe vybavených verzích, americká varianta totiž v základní verzi vypadá usedleji.

Uvnitř se objevují sedačky čalouněné imitací semiše s oranžovými detaily, přepracovaný středový panel, který má leskle černý povrch, nebo kožený volant inspirovaný tím ze sporťáku 370Z. Evropští zákazníci tento volant z Notu znají, Versa Note ale používá volant se středem ve tvaru trojúhelníku. Z evropské varianty pochází také upravená kaplička s přístroji.

Tvůrci auta upozorňují na to, že kombinuje sportovní vzhled s praktičností. I sportovní varianta dostala kapsy v předních sedadlech, držáky na nápoje pro pasažéry vzadu nebo dvojitou podlahu zavazadelníku.

Druhá generace Nissanu Note je v Evropě nabízena od loňského podzimu, v USA se Versa Note začal prodávat o pár měsíců dříve. Oba vozy se liší řešením přídě, jiným interiérem i nabídkou motorů. Zatímco pro americký trh je určena zážehová šestnáctistovka, v na starém kontinentě je k dispozici 1,2litrový tříválec a turbodiesel 1.5 dCi.

David Bureš
Diskuze (9)
8. 2. 2014 19:04
Re: Motorizace
Nalož rodinu a choď. Mnulé leto kangoo 1,5 dCi/78 kW trasa BA-Lignano s priemerom 6,7 litra nafty. Kamarát na Note s benzínom 1,6 sa nedostal pod 8 litrov a pokiaľ viem, bežne jazdí za 6,5-7, ale len kým na to nedupe. Po meste okolo 9 litrov. Zas je pravda, že tam má štvorstupňový automat, ale neviem, či spraví voči manuálu tak veľký rozdiel v spotrebe.
Avatar - pelikoš
8. 2. 2014 17:41
Re: Sportovní??
když se hrají závodně >:D
Avatar - pelikoš
8. 2. 2014 17:41
Re: Motorizace
ten tříval ale není úplně špatnej,zvlášť s tím kompresorem ;-) :-!
8. 2. 2014 08:39
Re: Motorizace
Dobry zrut? A to si kde pocul? Ja mam Note 1.6 uz 2 roky a zatial som si nic take nevsimol. Alebo sa ti zda spotreba okolo 5.5 pri beznom jazdeni neako vela?
8. 2. 2014 00:13
Re: Sportovní??
Jsou lidé kteří za sport považují i šachy ;-)