Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Primastar bude nahrazen novým NV300

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan rozšíří nabídku svých lehkých užitkových vozidel o model NV300, který nahradí Primastar a stejně jako on má být dvojčetem Renaultu Trafic.

Japonská automobilka Nissan oficiálně potvrdila, že na evropský trh uvede model NV300, který se v její nabídce usadí nad NV200 a nahradí již nevyráběný Primastar, který byl dvojčetem předchozí generace Renaultu Trafic.

Nissan NV300 má být uveden na trh koncem letošního roku a má pomoci japonské značce s upevněním a dalším posílením jejích pozic na evropském trhu s lehkými užitkovými vozidly.

Samotná automobilka se k designu a technice novinky prozatím nevyjadřuje, ale uvádí, že NV300 bude standardně nabízen se zárukou na pět let nebo 160.000 ujetých kilometrů.

Téměř zároveň s informací Nissanu o uvedení nového NV300 zveřejnil Renault zprávu, v níž uvádí, že bude pro japonskou automobilku ve svém podniku v Sandouville v severozápadní Francii vyrábět novou generaci lehkého užitkového vozu.

Právě tato zpráva je přitom jistým potvrzením spekulace ohledně vzhledu a techniky NV300, podle níž bude novinka dvojčetem aktuálního Renaultu Trafic, stejně jako tomu bylo u jeho předchozí generace z let 2001 až 2014 a Nissanu Primastar.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)