Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan si registroval označení R-Hybrid s povědomým fontem

Michal Fokt
Diskuze (3)
Bude nástupce současného Nissanu GT-R také hybrid? Nebo bude mít snad jen hybridní verzi? Ochranná známka označení R-Hybrid každopádně značí, že se u Nissanu chystají změny.

Nissan GT-R je auto ze kterého mají nahnáno snad všichni řidiči superaut, i těch s dvou- či trojnásobnou cenovkou. Elektronický zázrak, jehož schopnosti se vzpírají fyzice, je ovšem vedením značky spíše trpěn. Proslýchá se, že produktoví plánovači byli v odhadech jeho prodejů příliš optimističtí a celý projekt je ztrátový. Vlastně to nejdřív vypadalo, že žádné další GT-R už nebude.

Nyní už je to slibnější. Stávající model prý bude vystřídán v roce 2017 nebo 2018, otázkou ovšem je, čím. Už dlouho se mluví o tom, že nové GT-R bude hybrid. Jednak proto, že jej chystá konkurence od Hondy i Toyoty a pak proto, že to je prostě dneska "in". Navíc svůj hi-tech supersport chce též Infiniti a byl by asi nesmysl vyvíjet dva diametrálně odlišné modely stejné třídy, to je luxus, který si dnes žádná automobilka nemůže dovolit.

Nyní zvěsti o hybridním supernissanu nabírají mnohem konkrétnějších obrysů - Japonci si nechali zaregistrovat označení R-Hybrid, jehož font písmene R pochází právě ze současného loga GT-R. Potřebujete snad nějaký další důkaz toho, na jaké auto mají v Tokiu zálusk? Tomu s těmi dvěma verzemi, tedy hybridní i nehybridní, nevěřte, to jsem se vás jen pokoušel ukonejšit. Když má Nissan problémy s návratností stávajícího GT-R, přece příště neudělá auta dvě.

Jediné, co do tohoto plánu trochu nezapadá, je to zpropadené Infiniti Emerg-E s motorem uprostřed (plánované také za 5 let), což není zrovna řešení, kompatibilní s tím u GT-R/R-Hybrid, pokud tedy nevyužije jeho obrácenou platformu. Nechme se tedy překvapit jak to celé dopadne. Ale zadiskutovat si můžeme - může podle vás hybridní GT-R úspěšně navázat na stávající Godzillu nebo musí nutně zůstat v jejím stínu?

Michal Fokt
Diskuze (3)
29. 8. 2013 08:21
TTT
Pokaľ by bol názov analogicky odvodený od GT-R malo by sa to volať Hybrid-R. Problémom asi bude, že s tým prišla Toyota už today [odkaz]
Jasné, je to len koncept. Ale dosť jasne naznačuje tomorrow...
Avatar - patrikw
28. 8. 2013 18:44
Re: GT-R
a aký mate pohlaď na image značky?
Avatar - biscuit
28. 8. 2013 17:28
GT-R
"Elektronický zázrak, jehož schopnosti se vzpírají fyzice, je ovšem vedením značky spíše trpěn. Proslýchá se, že produktoví plánovači byli v odhadech jeho prodejů příliš optimističtí a celý projekt je ztrátový. Vlastně to nejdřív vypadalo, že žádné další GT-R už nebude."

soudruzi manazeri si asi neuvedomuji, ze to je skoro posledni auto, ktery zachranuje image znacky v ocich enthusiastu... navic je smutny, ze si porad tihle "manazeri" neuvedomili, proc je svet v recesi, ackoliv to s naziranim na svet optikou okamzitejch zisku a zisku z kazdickyho segmentu strasne uzce souvisi.