Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Stelvio Zagato je auto se zřejmě nejhorším "pohledem", co jsme viděli

Martin Tolar
Diskuze (0)

Často píšeme o autech, která vypadají zvláštně. Jenže pro Nissan Stelvio Zagato je "zvláštně" slabé slovo.

Zajímavé je, že většina kreací studia Zagato vypadá podobně. Jenže na evropské kreace firmy Zagato jsme si už tak nějak zvykli. Ovšem v případě japonské automobilky je Autech Zagato Stelvio AZ1 jednou z nejzvlástnějších věcí s logem Nissanu, co jsme kdy viděli. 

Podle názvu je jasné, že sportovní kupé vyrobily hlavně společnost Autech a italská karosárna Zagato. Základem je Nissan Leopard druhé generace F31, který se prodával také jako Infiniti M30. 

U nás prakticky neznámý model se vyráběl ve velkých počtech a není divu, že pár majitelů lákalo své vozy více odlišit. Autech Zagato Stelvio jim přání splnil, protože vzniklo jen 104 kusů takto upravených kupé. 

Stelvio se nepodobalo ničemu z nabídky Nissanu té doby. Vpředu zaujme malou maskou a hlavně velkými boulemi, které schovávají zrcátka umístěná na blatnících. Zvláštní vzhled ale pokračuje i vzadu, kde na bocích jsou výdechy vzduchu. 

Pod extravagantním kabátem je celkem běžná technika s benzínovým vidlicovým šestiválcem o výkonu 280 koní a čtyřstupňovým automatem od ZF. 

Nevíme jak vám, ale nás ulítlý design tolik neoslovil. A to máme exoty fakt rádi. Určitě se ale najde někdo, kdo si aktuálně prodávaný kousek z Philadelphie na aukčním serveru eBay koupí. Zagato z roku 1990 má možná i investiční potenciál. Jde o 56. vyrobený kus s nájezdem 116 tisíc kilometrů. Cena se pohybuje lehce nad 1,1 milionem korun.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme