Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan v Brně: rychlá kola i futuristické studie

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Nissan přiveze do Brna futuristický koncept Quashquai, novou studii Tone a Nissan 350Z 35th Anniversary Edition, kterého se vyrobí pouze 700 kusů. Přítomna bude i celá modelová řada.

Nissan Quashquai, který v loňském roce získal ocenění nejlepší koncept 2004 na birminghamském autosalonu, a který je prvním projektem nového design studia Nissan v Londýně, byl poprvé vystaven na autosalonu v Ženevě v roce 2004. Quashquai spojuje atributy sportovního auta s robustností off-roadu. Kompaktní Nissan Tone je studií, která má blízko k realitě. Měl by se začít prodávat už v roce 2006.

Nissan 350Z 35th Anniversary Edition zaujme příznivce sportovních aut. Tato omezená série se nabízí buď ve žluté perleťové barvě Ultra Yellow, nebo v černé Kuro Black. Oproti klasickému „zetku“ má o dvacet koní navíc, z 0 na 100 km/h zrychlí za 5,8 sekundy. Auto dostalo nová, pětipaprsková litá kola, která jsou určena speciálně pro tento „supersport“. „Do České republiky dovezeme pouze 8 kusů tohoto vozu.

Tři z nich budou v černé a pět ve žluté barvě. Cena byla stanovena na 1.300.000 Kč a první z osmi vozů zná už svého majitele. Kromě novinek a konceptů představí Nissan průřez celou modelovou řadou.

Libor Zezulka
Diskuze (0)