Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan X-Trail ve Frankfurtu: První dojmy

David Bureš
Diskuze (11)
Nová generace X-Trailu prošla výraznou designovou změnou. Krabicovitá karoserie je ta tam.

Předchozí dvě generace Nissanu X-Trail byly známé svými hranatými tvary. Těm je však konec, jejich nástupce představený na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem používá oblé křivky.

Sama automobilka na adresu designu X-Trailu tvrdí, že kombinuje stylové linie s robustností vozů SUV. S tímto prohlášením se nedá nesouhlasit, automobil opravdu vypadá moderněji než předchůdce, zároveň však díky oplastování spodku karoserie a vyšší světlé výšce dává X-Trailu najevo, že se terénu nebojí. Na předchůdce odkazuje alespoň linie bočního prosklení, její zvednutí u D-sloupku se inspirovalo u minulé generace.

Své zákazníky si moderní linky najdou, zákazníky minulých generací však může konec hranatých tvarů mrzet. Vždyť předchozí X-Trail byl ozvláštněním nabídky Nissanu, zatímco novinka se velice podobá Muranu. Na druhou stranu má X-Trail nahradit Qashqai+2, jehož klientům bude styl nového X-Trailu sedět více než tvary předchůdce.

Také interiér doznal výrazných změn, i zde byly hrany nahrazeny oblinami. Kabinu zdobí prvky v pianové černé a v chromu, ty však nedokážou zakrýt tvrdé (avšak bytelné) plasty použité na vrchu palubní desky.

Podlaha zavazadelníku je dvojitá, kufr lze lehce zvětšit díky posuvné zadní lavici. Při jejím posunutí zcela vzad je zavazadlový prostor dlouhý 81 centimetrů, mezi podběhy je široký 103 centimetrů.

V souvislosti s kufrem je nutné zmínit dvě negativa – víko se neotevírá příliš vysoko, vyšší postavy si budou muset dávat pozor na hlavu. Po sklopení zadních sedadel pak sice vznikne takřka rovná plocha, problémy však může způsobit mezera mezi sedadly a dvojitým dnem kufru. Ta zde zůstane i při posunutí sedadel zcela vzad, „o patro níže“ tak mohou zapadnout menší předměty.

Na bližší informace k třetí generaci Nissanu X-Trail si musíme počkat, automobilka je zveřejní krátce před zahájením prodeje auta. V Evropě se nový X-Trail začne prodávat příští rok.

David Bureš
Diskuze (11)
15. 9. 2013 08:39
Re: pekne SUV priznavam
Na porovnanie si mal radsej prilepit Hyundai Santa Fe: [odkaz]
Avatar - pelikoš
12. 9. 2013 17:09
Re: Moje hodnocení:
věc názoru. pro mě o dva parníky vede nissan x-trail. ve všem ;-) :-!
Avatar - 3_diamanty
12. 9. 2013 09:34
pekne SUV priznavam
pekne SUV ... a je fajn ze nissan zapracoval aj na interieroch :yes:

z hladiska velkosti ale aj dizajnu a ceny by mohlo byt zaujimave porovnanie xtrailu [odkaz] napriklad s tymto autom [odkaz] .... maju k sebe blizsie ako si mnohi myslia... , minimalne dizajnom patria obe k tomu najzaujimavejsiemu na trhu vo svojej kategorii :yes:
Avatar - kosmonaut
12. 9. 2013 08:03
Re: Moje hodnocení:
Za mě stále CX5, zvenku sice jen o trošku, ale zevnitř o parník. Strašně se mi líbí ty Mazdí interiéry [odkaz] :-!
X-Trail je podle fotek v závěsu společně s CR-V. Uvidíme naživo.
Avatar - pelikoš
11. 9. 2013 21:43
Re: Moje hodnocení:
samozřejmě že je to je věc vkusu,ale nový xtrail se fakt hodně povedl a za mě jasná jedna ;-)