Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Alfa Romeo Milano se představí už zítra. Bude sourozencem Peugeotu a Jeepu

Lukáš Volšický
Diskuze (58)

Slavnostní debut nové Alfy Romeo Milano je za dveřmi. Novinka bude historicky prvním elektromobilem značky.

Už zítra se oficiálně představí nová Alfa Romeo. Italská automobilka uvádí, že „segment kompaktních vozů už nikdy nebude jako dřív,“ ale co nás vůbec čeká? Už dřívější fotografie zamaskovaných testovacích prototypů odhalily, že novinka bude kompaktním crossoverem a bude zakládat na modulární platformě e-CMP globálního koncernu Stellantis.

Nová Alfa Romeo se bude jmenovat Milano a bude oslavovat italské hlavní město módy. A jak už uvedená technika nepochybně přibližuje, novinka bude vůbec prvním elektromobilem značky. Na základech podvozkové platformy e-CMP bude sourozencem koncernových elektromobilů Peugeot e-2008 a Jeep Avenger, přičemž Italové uvádějí, že Milano bude poskytovat nejlepší ovladatelnost ve své třídě.

Nenechme se však okouzlit marketingovými řečičkami ani nepředbíhejme prvním reálným zkušenostem, protože na ty si ještě celou řadu měsíců počkáme. Alfa Romeo během dneška dokončuje poslední přípravy před slavnostním odhalením v Miláně, odkud nové Milano vyrazí na evropský trh.

A kdy se tedy představí? Oficiální odhalení nejnovější Alfy Romeo je naplánováno na 10. dubna 2024 v 17 hodin. Automobilka bude debut vysílat do celého světa skrze live stream na svém YouTube kanálu. O všech zásadních novinkách vás budeme informovat jen krátce po představení vozu. I nadále tak sledujte Auto.cz.

Lukáš Volšický
Diskuze (58)

Doporučujeme

16. 4. 2024 18:05
Re: "Alfa"
ani ten design, dyť z toho ten peugeot leze horem dolem..bohužel se mění jen nárazník a maska a jinak ty auta jsou si podobný jako vejce vejci..no sem zvědav jak jim tohle bude fungovat..peugeot, ds, citroen, opel, fiat, jeep, lancia a alfa..přijde mi to nějak moc klonů na jedno auto..
Avatar - twistedTSD
12. 4. 2024 06:55
Re: Hmm, nebude to sourozenec, ale klon.
Tak hlavně Energiewende stála na "levném ruském plynu", ze kterého se stal už před vypuknutím války mýtus.
Avatar - Barrichello
11. 4. 2024 09:04
Re: To bude prodejní trhák
Smiř se s tím, že některé značky už se budou kupovat jen jako veteráni, to samé je s Jaguarem
10. 4. 2024 19:07
Re: "Alfa"
Z Alfy tomu zbyl jen design. Ale zase jen SUV, a prý vůbec nebude mít čistě spalovací verzi a hybridní bude pohánět jen ten trapný tříválec 1.2 od Peugeotu! :-O :-O :-O :-O :-O :-O :no: :no: :no: :no: :no: Velké zklamání, Alfo! Něco takového si NIKDY nekoupím! :-(
Avatar - xxc
10. 4. 2024 19:04
Re: Re: Jsem Alfista tělem i duší, ale...
A ta Milano bude jazdit ako Peugeot? Ide o princip, tie alfy boli od 80tych rokov klony Fiatu, aj ked vylepsene a ludia na to spominaju s nadsenim, teraz to bude klon Peugeotu a kazdy sa desi.