Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto mohla vypadat nová Giulietta. Nejkrásnější Alfa Romeo nevznikne

Lukáš Volšický
Diskuze (33)

Alfa Romeo Giulietta zažívá virtuální návrat a pokud se vám líbí, budete smutnit stejně jako my. Bohužel nikdy nevznikne.

Italská Alfa Romeo se vydává vstříc moderním trendům elektromobily a SUV. Umíte si představit, že by se vrátila k původním kořenům a ve svém portfoliu nově uvedla prémiový kompaktní model, kterým by cílila proti populárnímu Volkswagenu Golf, Audi A3, BMW řady 1 nebo Mercedesu-Benz třídy A? Je to jeden z našich velkých automobilových snů a teď už má i první podobu, ale bohužel neoficiální.

Nezávislý tvůrce automobilových renderů Theottle světu odhaluje novodobou Alfu Romeo Giulietta, kterou by automobilka v reálném světě mohla navázat na předchůdce z let 2010 až 2020. Neoficiální novinka sice připomíná nejmodernější SUV značky Tonale, ale to ničemu nevadí, protože nám připadá jako jeden z nejkrásnějších kompaktních hatchbacků a sedanů posledních let.

Nová Alfa Romeo Giluetta převzala siluetu střechy z moderního sedanu Giulia a kombinuje ji s nejvýraznějšími designovými rysy modelů Stelvio a Tonale. Nám se líbí hlavně hatchback, ale dokonce i sedan má opravdový šmrnc a charakteristickou italskou krásu. Věříme, že v prémiovém kompaktním segmentu by se na takovou novinku nepochybně našel prostor i zájem potenciálních zákazníků.

Video se připravuje ...

A jaká by mohla být technika? Kdyby novodobá Giulietta skutečně vznikla, což se bohužel nestane, mohla by převzít mild-hybridní a plug-in hybridní motorizace modelu Tonale se silou 96 kW (130 koní) až 206 kW (280 koní). Pro sportovně laděnou verzi by necelé tři stovky koní mohly být tak akorát.

Už teď však víme, že nová Alfa Romeo Giulietta nevznikne. Slavná italská značka v následujících letech představí celou řadu nových modelů, včetně malého elektrického SUV nebo luxusní vlajkové lodi, ale novou Giuliettu neplánuje. Ale představa by to byla nádherná, že?

Lukáš Volšický
Diskuze (33)

Doporučujeme

25. 3. 2024 18:57
Re: Ani mi to neukazujte!
No jo, ale ta Giulietta nestála milion ;-)

https://www.auto.cz/…rvni-rande-52225

1.4T 125kW rv 2010 za 635tis Kč ;-)
Avatar - henkka
25. 3. 2024 14:02
Pěkná, ale..
Že to někoho baví, pouštět do světa tyhle počítačový slátaniny "co by, kdyby". Nástupce Giulietta nedostane, pokud by se kdy objevilo tohle jméno v portfoliu, auto stejně bude vypadat úplně jinak. Tak k čemu ta snaha. Akorát to fandy značky nas.re..
Avatar - twistedTSD
25. 3. 2024 12:17
Škoda
Julieta ve stylu Tonale a se slušným turbobenzínem by byla můj ideál. Ale ono asi realisticky není o co stát. Byla by to další variace na 308 se sotva průměrnou nabídkou motorizací.
25. 3. 2024 10:16
Re: Ani mi to neukazujte!
..... jj to souhlasim.... Na Tonale neni premioveho nic. Ani na Giuliette nebylo, byt to bylo super auto.... Izolovane premiove prvky najdes na Giu/Stelviu, ale cely balicek taky premiove vyladeny neni, byt ty auta miluju... :-)
25. 3. 2024 08:45
Re: Zhouba elektromobility
Desely byly u Alfy v posledních desetiletích (s nástupem skvělých JTD) velmi oblíbené. Já bych si tedy Alfu v naftě určitě nekoupil, ale nijak mě "naftoví" Alfisté neuráží - pro dlouhé cesty a velké nájezdy jsou ideální. Navíc v drtivé většině ta auta mají manuální převodovku. :-) To hybridy mi u AR vadí mnohem víc, o zkratomobilech samozřejmě nemluvě. Ty by pro AR byly naprosto likvidační! :-O :-O :-O :no: