Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová baterie pro Ford Mustang Mach-E je dražší než nejlevnější pick-up značky

Ondřej Mára
Diskuze (136)

Ceny baterií sice v posledních letech padají, přesto pořád nejde o žádnou levnou srandu.

To ostatně potvrzuje i nedávná diskuze na Redditu, na kterou upozornili kolegové z CarScoops. V diskuzi totiž padla zajímavá informace, že baterie pro elektrické SUV Ford Mustang Mach-E může být dokonce dražší, než nejlevnější pick-up značky. A to potvrzují i přiložené snímky.

Ceny se sice mohou lišit v závislosti na dealerství, snímky z nabídky Lakeland Ford ale ukazují, že základní baterie pro Mustang Mach-E se standardním dojezdem přijde na 18.514 dolarů (cca 408.900 Kč). Baterie pro modely s prodlouženým dojezdem už ale vyjde na 23.649 dolarů (cca 522.000 Kč).

Video se připravuje ...

Nejmenší a nejlevnější pick-up značky, kterým se stal letos představený Ford Maverik, přitom startuje s cenovkou od 19.995 dolarů, tedy cca 441.400 Kč. Cena pick-upu sice může narůst ještě o doručení na zvolenou destinaci, zatímco některá dealerství mohou baterii nabízet levněji, za baterii by se však měl platit poplatek „Core Charge“ ještě cca 5.000 dolarů – a to zřejmě standardně. V ceně navíc není ani její přeprava, která při hmotnosti 485 kilogramů jistě nebude levá.

Dopravu ale zákazník asi řešit nebude – beztak by objednávku a celou výměnu muselo řešit odborné dealerství značky. Je však jisté, že cena by se tak ještě více zvedala, na což by měli myslet všichni zájemci o ojeté elektromobily. Extrémně drahá baterie je zkrátka daň za jinak méně servisně náročnější techniku.

Připomeňme, ž Mustang Mach-E startuje v USA od částky 43.895 USD (cca 969.600 Kč) za verzi Select s pohonem jedné nápravy a dojezdem cca 400 km. Nejdostupnější model na českém trhu s pohonem jedné nápravy a dojezdem až 610 km pak startuje od částky 1.299.900 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (136)

Doporučujeme

1. 1. 2022 12:09
Re: Kolik stojí spalovací motor?
:D :D :D

A o tom jaky je dnesni stav nemas tucha, vid, Pepiku.
1. 1. 2022 00:16
Re: Koho to zajima?
Oproti tobě umím uznat argumenty druhé strany. Ano, dají se měnit jednotlivé moduly, dělá se to. Ne že o tom vím ho*no, vím toho, oproti tobě, dost. Proto jsem tvrdil to, co jsem tvrdil a nadále za svými slovy stojím. Ale musím uznat argument oponenta, že Tesla oficiálně nabízí jen celé battery packy.
Že ty to neumíš pochopit, je čistě jen tvůj problém, ne můj.
Je to stejná filozofická otázka, jako u mé Audiny. V Audi lze zásahem do ŘJ vypnout Start-stop systém. Normálně to technicky tedy možné je. Nicméně žádný autorizovaný servis Audi ti toto nenabídne. Znamená to tedy, že v Audi nelze vypnout Start-stop nebo lze?
31. 12. 2021 18:59
Re: Kolik stojí spalovací motor?
Nedávám prodejce a produkt do stejného pytle. Ve spouste premiovych autosalonu mají prodejci pocit, že jsou víc, než zákazník…
31. 12. 2021 17:34
Re: Kolik stojí spalovací motor?
hela ja to neresim, ja nemam duvod k repasi baterie, ale kdys se podivam na firmy ktere se tim jiz par let zivi v USA kde to zacali delat kvuli Tesle a restomodum s vnitrnostma z Tesel, tak to asi bude fungovat

ciste prakticky kdybych to mel resit a repasovat jednotlive clanky, tak clanky se daji nabalancovat a pripadne prohazet tak aby k sobe pasovali napetim, predpokladam tedy ze dana firma ktera takovej repas provadi, tak ma vice celych baterii rozebrane na clanky a proste pro pripadny resas k sobe vybere nejvhodnejsi clanky prave napetim ktere jim ukazou 2-3 cykly, kde zjisti napeti a jeho kolisani, tim se vesmes zjisti stav clanku, ostatne takto nam repasuji i olovo co pouzivame ve vyskozdviznych vozicich ve skladu nasi spedice, za me se tam delala repas u 4 kousku z deseti, chlapek co prijel na repas si vse zmeril, kazdy clanek oznacil (16 kusu), pak se to 2 dny pouzivalo a proslo vesmes 2 nabijecimi cykly, opet si to zmeril a vymenil jen clanky co neodpovidali zbylejm a vymenil nam je za clanky ktere odpovidali ten co ponechal, mel v aute na vyber treba z 30-30 clanku kde vedeli ze maj namerene podobne hodnoty, a baterka na dalsich 5-6 let zase v cajku a misto nove ktere stoji treba 200 tisic a ma mit zivotnost treba 12 let nas to stalo treba 15 tisic
31. 12. 2021 17:23
Re: Kolik stojí spalovací motor?
spousta majitelu Mustanga si prave kupuje i Mustang E, prave proto ze Mustanga meli jako druhe auto spise pro zabavu a ted muzou mit Mustanga i coby hlavni auto, v CR je ale problem ze prodejci Fordu jsou hrozni, ja Mustang E chtel pro zenu, ale autosalony co jsem navstivil me od koupe jakehokoliv auta u nich doslova odradili