Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Jawa Pérák je v Česku a můžete si ji už i objednat. Kolik stojí?

Jan Zajíc
Diskuze (46)

Jestli se vám líbí nová Jawa Pérák, ta z Indie, pak vás jistě potěší zpráva, že už si ji můžete objednat i v Česku.

Stylový bobber, který svým jménem i liniemi odkazuje na jeden z nejslavnějších motocyklů v historii značky Jawa, má za sebou homologaci, takže teoreticky nic nebrání rozběhnutí prodejů.

V České republice už se dokonce nachází několik exemplářů, přestože týnecká Jawa první zákaznické kousky nabídne zřejmě až v prosinci. Kromě stroje, s nímž se dělala homologace, má několik motorek na skladě společnost Natwa, která Pérák prodává na webu novyperak.cz za 170 tisíc korun. Kromě něj nabízí také další indické modely: 42 a příbuzný Forty Two.

Zmínky o nové Jawě Pérák najdeme také u dalších prodejců motocyklů tradiční značky. Někteří dokonce uvádějí orientační cenu - s poznámkou, že skutečná částka bude upřesněna později.

Například Jawa Korda očekává naskladnění na podzim nebo v zimě a zatím nabízí rezervaci. Orientační cena činí 169.900 Kč.

Motocentrum - Žebrák také přijímá předobjednávky a zatím operuje s orientační cenou 165.000 Kč. Prodejci MR43 a Rimoto hovoří o zásilkách na jaře příštího roku, aktuálně se u nich můžete zapsat do pořadníku. Orientační cena činí 164.900 Kč.

Indická Jawa nový model Pérák představila v listopadu roku 2019. O pohon se stará čtyřdobý, kapalinou chlazený jednoválec o zdvihovém objemu 334 kubických centimetrů, který disponuje nejvyšším výkonem 23 kW a točivým momentem 31 N.m. Tyto hodnoty míří na zadní kolo prostřednictvím šestistupňové převodovky.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (46)

Doporučujeme

Avatar - pradeda777
2. 2. 2022 15:56
Re: Jawa
Jsem moc rád, že ses mýlil.... :-!
12. 1. 2022 21:11
Re: Jawa
Pisem v dobrom...preco si ju potom neozivil Ty? Alebo sused Jozo? No pretoze si na to nemal. Ale tiez preto, ze casy kedy sme mali pestrost znaciek su prec. Tak ako si mal 20-30 malych UK automobiliek ktore skoncili z dovodu USPORY Z ROZSAHU. Vyrabas vela jednej standardizovanej veci. Inak ke ta vec draha. Mali sme japonsky televizor NEC, ktory sme kupili v 87 za cca 20 000 korun. To bolo vela platov bezneho zamestnanca. Skoda 120 GLS nas stala v '84 nejakych 80 000 cash, inak nepredali. V 91 sa za 30-40 tisic kupovali druzstevne byty- porovnaj sintu hodnotu. Prestan snivat o jawe vyrabanej v cechach sikovnymi ceskymi rucickami. Nemohol by si si ju dovolit + popravde posledna v CZ skladana jawa bola nielen draha a skareda ale este aj zle jazdila. Ta nostalgia, ktora tebou lomcuje je uplne zbytocna emocia. Ked si budes kupovat motorku na denne jazdenie, tak budes pozerat po japoncoch...a presne preto skoncila jawa. Bola to rachotina..
19. 11. 2021 15:58
Vybrat auto není lahůdka
Co jsem se tak koukala po různých webech, tak jeden z nejprestižnějších katalogů veškerých světových značek je rozhodně https://www.automobile-detail.com. Manžel mi dokonce říkal, že se s chlapama v práci delší dobu o tomto i bavili a došli k názoru, že na auto se musí pořádně podívat. Že to není jako vybírání mobilního telefonu v dnešní době.
6. 10. 2021 11:47
Re: Jawa
Vzdělání - čím vyšší tím lepší - a dobrá výchova je základní předpoklad kvalitního uplatnění každého jedince v životě. I to základní má význam, nesouhlasím, že na dvě věci, jak uvádíš. Snad nechceš zpochybnit význam umět číst, psát a počítat. (A i s tím byly a jsou i dnes problémy.)

Úleva od školného zde (strana 22):

https://is.muni.cz/…v/Text_prace.pdf

Je snad zcela zřejmé, že kdo nemá mozek a pracovat chce, hledá si práci, která odpovídá jeho schopnostem. Nepopírám, že vždy je to jednoduché, ale možné.

Odeznělá krize ani poválečný stav není legitimním důvodem pro bezprecedentní hromadnou krádež peněz, továren, domů, pozemků, automobilů a majetků a následnou perzekuci nevinných lidí.

To "točení v kruhu" je zbytečné, na mě ho nepoužívej.
Avatar - Barrichello
6. 10. 2021 11:08
Re: Jawa
ZS ti bylo na dvě věci, potřeboval si být vyučený nebo mít další školy, abys dosáhl na nějakou víc kvalifikovanou práci nebo se mohl stát samostatný živnostík (vyjma obchodníků - zas všichni nemůžou být obchdoníci že).

Nevím o tom, že by někdo platil učiliště nebo školy nemajetným. A logicky višchni nemaj mozek na to, aby měli ve škole samé jedničky, bude vždy spouta trojakřů, co na stipendia nedosáhnou, ale přitom umí taky udělat dost práce.

A jestli ti to neuniklo, svět byl po hospodářské krizi a po roce 45 dokonce po válce. Takže každý asi neměl šanci na dobrou práci, museli brát co bylo.

Takže se točíš pořád v kruhu.