Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Carnival: první fotografie a informace

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Kia Motors zveřejnila první fotografie nástupce velkoprostorového modelu Carnival, který se prodává na některých trzích také jako Sedona. Nový van se poprvé představí na autosalonu v Chicagu a existuje tak naděje, že novinku přiveze Kia také do Ženevy.

Kia Sedona (v Evropě Carnival) je nejprodávanější řadou na severoamerickém trhu a proto se na nový MPV soustředila značná pozornost vývojářů korejské automobilky.

Nový Carnival bude podle prvních informací jěště větší než současný model. Ten má vnější rozměry 4925 x 1900 x 1735 mm. Zvětšit se má jak celková délka, tak také rozvor (nyní 2905 mm).

Kia slibuje výkonnější motory než nabízí většina konkurence (není zřejmé zda se myslí konkurence evropská nebo severoamerická). Velké MPV dostává zcela nový zážehový šestiválec 3,8 l (176 kW), který je spojen s pětistupňovou automatickou převodovkou Sportmatic. Přední náprava je tvořena modifikovanými vzpěrami McPherson, vzadu je víceprvková náprava. Na lepších jízdních vlastnostech proti minulé generaci se podílí také větší a širší kola s pneumatikami 225/70 R16 nebo 235/60 R17.

Standardem bude třetí řada sedadel, kterou bude možno složit do podlahy. Nabídka bude zahrnovat dvě karosérie různé délky. Nejprve se začne vyrábět delší provedení (od konce roku 2005), kratší verze příjde až během roku 2006. Do Evropy příjde pouze krátká Kia Carnival.

Ve Spojených státech jsou automobily značky Kia nabízeny s pětiletou zárukou omezenou ujetím 60000 mil.

Ondřej Láník
Diskuze (3)