Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Soul zachycena v provozu bez maskování. Přeci jen se změní!

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
Třetí generace hranaté Kie Soul se představí na blížícím se autosalonu v Los Angeles, ale díky šikovnému špionovi se na příď auta můžeme podívat už teď.

Premiéra třetí generace modelu Kia Soul je naplánována na autosalon v Los Angeles, jenž startuje už tento týden. Ještě před slavnostním odhalením se ale objevil snímek předprodukčního kusu, který bez jakéhokoliv maskování vyrazil do provozu. Nepříliš kvalitní fotka z původního instagramového účtu po chvíli zmizela, to už ale kolovala po všech sítích.

Zatímco ze špionážních fotek maskovaných prototypů se zdálo, že se nová generace Kie Soul snad vůbec nezmění, tento únik prozrazuje opak. Vozu sice zůstane ikonický krabicovitý tvar, příď s diodovými světlomety však mnohem více připomíná crossover Stonic a opomenout nesmíme ani agresivnější nárazník s výraznými mlhovkami.

Na rozdíl od zmiňovaného Stonicu už se Soul na evropských trzích nebude nabízet s konvenčními pohonnými jednotkami, ale dorazí jen jako elektromobil. Platformu sdílí novinka s elektromobily Kia Niro a Hyundai Kona. Stejně tak je tomu v případě akumulátorů, které se i v Soulu mají nabízet s kapacitou 39,2 kWh a 64 kWh. U verze s vyšší kapacitou se předpokládá dojezd okolo 500 kilometrů.

Kia už při odhalení siluety vábila na odvážný a okamžitě rozpoznatelný design. Není to však jen o vzhledu, zákazníci se prý mohou těšit i na všestrannost a zábavnou osobnost. Na zhodnocení daných vlastností elektrické novinky si však budeme muset počkat až do příštího roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
27. 11. 2018 17:44
Re: .
To bude zase jiná šeredka.
27. 11. 2018 09:38
Re: .
Ať jsem koukal jak jsem koukal, našel jsem spáru po světlo, dal je to v jednom kuse
Avatar - xxc
26. 11. 2018 17:27
Re: obkreslený Citroen
Spredu Citroen, zozadu mi to pripomina Renault, tak uvidime.
Avatar - pallas
26. 11. 2018 16:45
obkreslený Citroen
Takže tí šikomookí, čo sa na autosalónoch v Ženeve, Paríži a Frankfurrte váľajú pod autami s foťákom, meracím pásmom a skicárom, sú z Kie.
26. 11. 2018 15:19
Re: .
Změna je výrazná i u zadních světel:
[odkaz]