Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Soul se postupně odhaluje. Originální vzhled si zachová!

David Bureš
Diskuze (1)
Kia Soul si i v třetí generaci zachová svůj charakteristický tvar karoserie. Ostatně není divu, když si zákazníci tento crossover tak oblíbili.

Letošní ročník autosalonu v Los Angeles se už nezadržitelně blíží, a tak jednotliví výrobci postupně odhalují, co na kalifornské výstavě představí. Kia se tam pochlubí novou generací crossoveru Soul, který je za oceánem nesmírně populární. Ještě před premiérou odhaluje jednotlivé detaily o vozu, a tak už máme dobrou představu o tom, co od něj čekat.

Nejnovější upoutávka odhalila celkovou siluetu auta, která potvrzuje zachování charakteristického, krabicovitého tvaru karoserie. Soul si i ve třetí generaci zachová svislá koncová světla, naopak přední světlomety budou užší než dnes.

Do velké míry bude zachováno také tvarové řešení palubní desky s oválným středovým panelem, do nějž bude zakomponována rozměrná obrazovka multimediálního systému. Displeji uvolnilo místo přesunutí konvenčních tlačítek z jeho stran pod něj. Globálně Soul láká hlavně mladé zákazníky (na českém trhu je to však spíše naopak), a tak je bude lákat moderními funkcemi konektivity.

S ohledem na módu crossoverů a SUV pak bude Soul dostupný i ve verzi X-Line, která pomocí odhalených plastů více zdůrazní zvýšenou karoserii auta.

Co se týče nabídky motorů, tak na evropských trzích můžeme očekávat pouze příchod elektrické varianty. Konvenční varianty by si totiž až příliš konkurovaly s podobně velkou Kiou Stonic.

Soul EV má využít techniku z většího crossoveru Kia e-Niro, což má znamenat elektromotor o výkonu 100 kW a baterie s kapacitou 39,2 kWh. Ty mají autu zajistit dojezd okolo 320 kilometrů bez nutnosti nabíjení. To zákazníci na americkém trhu se mohou těšit i na litrový tříválec nebo zážehovou jedna šestku.

Kia Soul třetí generace se na evropských trzích začne prodávat v průběhu roku 2019.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
22. 11. 2018 18:29
super
tak to vyzera ze soul ostane aj nadalej ( kasnou aj svojim DNA ) soulom a to je len dobre :yes:

takze v tomto pripade evoluciu jednoznacne schvalujem a uz teraz sa tesim na novy soul aj ked som si isty ze ten sucasny by nejake 2-3 roky urcite este vydrzal bez problemov na trhu .. ale chapem ;-)

suskalo sa cosi aj o moznej 4kolke ale zda sa ze ani v 3 generacii soulu sa jej nedockame ale ok ... v podstate tu to nie je az take nutne vzhladom na ucel auta a skupinu kupujucich

takze 30 novembra v kalifornii na LA motor show sa dozvieme zrejme uz ( ovela ) viac ... moc sa tesim ... vzdy sa mi tieto "americke" kie pacili viac ako tie ich europske klony ( dnes uz velke nudy ) :yes:

a onedlho tu mame aj velku kiu telluride .... ... no zda sa ze buduci rok to v kii ozaj vyzera na "slusnu nadielku" tych ozaj zaujimavejsich "americkych" kii :yes: