Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda MX-5 nebude podobná žádnému z předchůdců

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
Představení čtvrté generace Mazdy MX-5 je za dveřmi, oficiálně by mělo proběhnout již 4. září. Není tedy divu, že se objevuje stále více informací o dalším směřování legendárního roadsteru.

Ředitel australské pobočky Mazdy Martin Benders se nechal slyšet, že „nová MX-5 nebude podobná žádnému z předchůdců“. V interview pro The Motor Report navíc dodal, že vzhled nejprodávanějšího roadsteru světa bude ve čtvrté generaci vycházet z evoluční verze designového směru Kodo.

Značka již přednedávnem prozradila, že nová MX-5 bude využívat technologie Skyactiv a zároveň oproti předchozí generaci zhubne o více než 100 kilogramů. Zároveň bude sníženo těžiště vozu. O pohon se pak postarají zážehové motory, pravděpodobně o objemu 1,5 až 2,0 l bez přeplňování. Na základech tohoto auta by pak mohl vzniknout i roadster Alfy Romeo, jeho budoucnost je však zatím nejasná a objevily se rovněž spekulace, že případný vůz chce Alfa raději vyrobit sama bez pomoci.

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
9. 8. 2014 00:54
Design
No, jsem zvědavý, jak bude vypadat :-) MX-5 se mi vždy líbila spíš vlastnostmi, než vzledem, třeba se to konečně změní :-)
Avatar - šmoula nešika
6. 8. 2014 23:17
Re: MX-5
Moc jsem nad tím nepřemýšlel, samozřejmě jde i o to, abychom se shodli na fázi představení. Mazda 2 už svým způsobem představena byla, ač se stále jedná o nijak detailně odhalenou a nedoladěnou (?) nultou sétii.
Avatar - VL4D
6. 8. 2014 23:10
Re: MX-5
S tou Barchettou by to nebyl špatný tah - to auto bylo ve své době opravdu pěkná stylovka, takže jméno má. Na druhou stranu jako Abarth by to bylo o kousek ''exkluzivnější'', a za to se platí.

Jinak pokud bude vypadat jako na foto, bral by ji všema deseti :yes:
Avatar - Warrual
6. 8. 2014 22:49
Re: MX-5
Volvo XC 90 ? Nebo to bude až pozdějí?
Avatar - romgator
6. 8. 2014 19:18
Re: MX-5
já jsem četl, že o alfu určitě nepůjde, že MX 5 bude spřízněna s abarthem. Ale Sergio si to může nakonec rozmyslet. Povahu na to má.