Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je možný vzhled čtvrté generace Mazdy MX-5

Ondřej Chamilla
Diskuze (25)
Pětadvacet let poté, co se původní Mazda MX-5 představila na autosalonu v Chicagu, mnoho fanoušků očekává již čtvrtou generaci tohoto oblíbeného roadsteru. My nyní přinášíme její možnou podobu.

Z technického hlediska o připravované Mazdě MX-5 ND něco víme. Podvozek Skyactiv se ukázal na autosalonu v New Yorku minulý týden, kde se technici značky také rozpovídali o detailech. V prvé řadě je jasné, že motor bude za přední nápravou, blíže středu vozu než kdy jindy. Těžiště auta pak bude níže než u předchozí generace, což je rovněž plus pro jízdní vlastnosti. Očekávat prý máme rovněž vynikající tuhost a nárazuvzdornost šasi. Sníží se přitom hmotnost celého roadsteru, a to o více než 100 kg díky použití tenčí a silnější oceli.

Další podrobnosti o autě nemáme, očekává se však delší rozvor, který zlepší stabilitu, prostornost i komfort vozu. Spekuluje se navíc o dvou zážehových pohonných jednotkách s technologií Skyactiv, a to o patnáctistovce s výkonem zhruba 96 kW (130 koní) a dvoulitru se 123 kW (165 k). Samozřejmostí je zadní pohon a manuální převodovka jako standard. Automat bude k dispozici za příplatek.

Nyní se však podívejte do fotogalerie na možný vzhled MX-5 podle magazínu Autoexpress. Vizualizace vychází z prvních zveřejněných skic a zároveň z již známých Mazd vytvořených v duchu designového směru Kodo.

Ondřej Chamilla
Diskuze (25)
25. 4. 2014 10:13
Sice hezký....
No, vypadá sice pěkně, ale zachvíli budou tímhle tempem mazdy vypadat všechny stejně a to mi přijde jako škoda. Aby jim to nedopadlo jako u audi, kde si člověk musí vzít snad lupu, aby od sebe při čelním pohledu modely A1-A8 rozeznal. :-)
Avatar - Czerwik
25. 4. 2014 08:40
photoshop
Ako nevyzerá to špatne, ale je to snáď každému oku jasné, že je to zlátanina koncepcie MX5 a vzhľadu Mazdy 6... Ale "reči" typu: "Malý F-type" sú na mieste :-)
Avatar - Enthusiastic.driver
25. 4. 2014 08:31
Re: Dotaz do plena
o motorech toho bylo už napsáno hodně, ale na něco silnějšího bych na 99% nevsázel ;)
25. 4. 2014 08:14
Re: bude to genialne auticko
Přední náhon, těžká konstrukce, motor s turbem (navíc napříč), hromada prkotin a 270 koní.. to je přesný opak mazdy (mluvím o rcz-r) a taky byl z toho výstřik do textilu. Která koncepce je tedy geniální?
25. 4. 2014 08:09
Re: Dokonalost?
Najdi mi nějaké tiskové prohlášení, kde vw píše o supersportu. O hraní si na supersport a 500 koních tady meleš jedině ty. A ještě pořád od tebe nemám vyjádření k 270 koňovému předokolkovému rcz-r. O něm básníš, jak je geniální (nikdy si v něm nejel, taky jak jinak) a 300 koňová 4kolka od vw je velký problém a hraní si na supersport, ty sen na kolesách >:D