Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Superb je tady. I jako hybrid. A s velkým překvapením

Martin Machala
Diskuze (59)

Už nějakou dobu nás Škodovka zásobuje lákadly na nový superb, teď mladoboleslavskou vlajkovou loď vidíme konečně komplet.

Popravdě řečeno to bude asi docela oříšek, odhalit faceliftovaný superb. Ani na nejnovějším videu, kde už je novinka vidět v podstatě celá, žádné výrazné změny nezaznamenáte. Koneckonců, design největší škodovky se pořád drží ve formě…

O největší novince v podobě full-LED Matrix světlometů se rozepsal už David Bureš, s přepracovaným osvětlením se pojí také animované funkce Coming/Leaving Home. Superb na vás bude zkrátka mile blikat, směrovkami pak dokonce dynamicky (takové to postupné rozsvěcování do strany). V krytu světlometu se pak skrývá honosné označení „Škoda Crystal Lighting“. Určitě to bude moc pěkné představení, já jsem ale asi víc zvědavý na účinnost nové techniky. Ono totiž něco „svítivějšího“ než bi-xenony, kterými superb disponoval doteď, těžko vymyslíte (kromě laserových specialit), a hlavně levnější LEDky jsou kolikrát dost bludičky. Vzhledem k použité technice (diodový model pro dálkové i potkávací světlo a tři další diodové komory pro dálkové světlo) to asi nebude případ superbu, adaptivní bi-xenony ale každopádně sloužily skvěle. V rámci faceliftu se samozřejmě nezapomnělo ani na mlhovky a koncové svítilny, i tady Škodovka použila full-LED technologii.

Největší změnou na technice je příchod hybridního provedení, podle všeho z Passatu GTE, který se spoléhá na kombinaci čtrnáctistovky TSI a elektromotoru. Moudřejší budeme už tento čtvrtek, kdy se modernizovaný superb oficiálně představí. A třeba nám Škodováci vysvětlí, co má znamenat nápis Scout ve videu. Respektive, kdy se tahle verze objeví. Asi to byla jenom otázka času, až se i Superb stane skautíkem.

Martin Machala
Diskuze (59)

Doporučujeme

Avatar - Londonbridge
21. 5. 2019 10:02
Re: LED
Mam predch. stare LED v MB a svieti to velmi dobre tie nove su este dalej. Podla mna LED :yes:
Avatar - Emel
20. 5. 2019 21:15
Re: Světla
To by mohlo být :yes: , i když... LED by teoreticky snad měla umět celkem jakoukoli barvu, ne?
Avatar - Emel
20. 5. 2019 21:14
Re: Světla
Těžko říct. Subjektivně mi přišlo, že se to světlo z LED u Passatu rychleji ztrácí právě v dešti... ale ono se to bez přímého srovnání těžko hodnotí, jak moc zrovna prší a tak.
Avatar - Ja Prvni 123
20. 5. 2019 19:52
Žádný překvapení jsem nenasel.
A to jsem fakt poctivě hledal.
Avatar - Ja Prvni 123
20. 5. 2019 19:52
Re: No,
Jak to říkal tam z VW?
Všechna auta o dost zdrazime, protože musíme investovat 2 miliardy euro do elektromobility...

Ještě se mi někdo diví, že nesnáším echt komunistický prosazování elektromobilu?

Nedávají smysl, ale úkoly pětiletky splnime.