Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Škoda Superb za rohem. Odhaluje nové LED světlomety

David Bureš
Diskuze (24)

Jestliže dosud byl Superb nabízen maximálně s bi-xenony, v rámci letošního faceliftu se dočká full-LED Matrix světel.

Škoda se připravuje na odhalení modernizovaného modelu Superb, k čemuž dojde již ve čtvrtek 23. května. Jak je u mladoboleslavské automobilky dobrým zvykem, ještě před premiérou auto postupně odhaluje. Po zveřejněné skice naznačující designérské změny výrobce odhaluje nová světla inovovaného Superbu.

Jednou z důležitých novinek modernizovaného Superbu budou totiž full-LED Matrix světlomety, které nahradí stávající adaptivní bi-xenonové svítilny. Ve voze značky Škoda se tato inovativní technika umožňující upravit světelný paprsek pro různé jízdní situace zhasínáním a rozsvěcením jednotlivých segmentů objeví vůbec poprvé.

Video se připravuje ...

Zveřejněná skica pak odhaluje strukturu full-LED-matrixových světlometů. Systém se skládá z diodového modulu pro potkávací a dálkové světlo a rovněž také ze tří dalších diodových komor pro dálkové světlo, kryt světlometu nese nápis „Škoda Crystal Lighting“. Úzká LED-lišta slouží zároveň jako směrové světlo, světlo pro denní svícení a poziční světlo. Nad světelnou lištou jsou umístěny jemné LED jehlice, které jsou součástí nové animované funkce Coming/Leaving Home. Při odemčení vozidla a jeho zamčení tato funkce automaticky zapíná a vypíná jednotlivé prvky předního a zadního osvětlení vozu podle dané choreografie. Jak to všechno vypadá, ukazuje přiložené video.

Kromě nových světlometů se inovovaný Superb dočká také nově navržených mlhových světel a jiných koncových světel, která budou rovněž full-LED. Budou nově disponovat tzv. dynamickými směrovými světly, která se po zapnutí dynamicky rozsvěcují zevnitř směrem ven. Funkce zajišťuje lepší viditelnost pro další účastníky silničního provozu a tím i vyšší bezpečnost.

Video se připravuje ...

Vedle full-LED světlometů se inovovaný Superb dočká další důležité novinky, kterou bude plug-in hybridní provedení. Jeho technika bude podle všeho převzata z Volkswagenu Passat GTE, což by znamenalo kombinaci 1.4 TSI s elektromotorem.

Více se dozvíme nejpozději ve čtvrtek 23. Května, kdy se modernizovaný Superb představí v Bratislavě, a to v rámci právě probíhajícího mistrovství světa v ledním hokeji. Po jeho boku se představí také elektrická Škoda eCitigo iV.

David Bureš
Diskuze (24)

Doporučujeme

15. 5. 2019 08:21
Re: tech lift
No .. ta blbost na okrajích předních světel ... takový ten trojúhelník dolů .. to si mohli ve FL odpustit.
15. 5. 2019 08:15
Re: Najviac LEDky
Podle mě je Karoq hezčí než Kodiaq pokud je srovnáváme ve stejných výbavových stupních. Kodiaq RS už je možná hezčí než základní Karoq .. (viděl jsem třeba celočerný Kodiaq RS s RS koly, ale v červené .. to bylo něco)
15. 5. 2019 08:03
Re: Najviac LEDky
Já jel s kodiaqem s DCC .. podvozek dobrý, ale mezi jednotlivými módy není zas tak velký rozdíl.
Avatar - rokyta.p
14. 5. 2019 19:04
tech lift
Ono do Superbu 3 bych vzhledově vůbec nevrtal. Vylepšení by se měla za mě odehrát uvnitř. Konkrétně na podvozku, v interiéru a pod kapotou.
14. 5. 2019 16:47
Re: Najviac LEDky
Nejlpší DCC ze Škodovek a vůbec naladěný podvozek má rozhodně Kodiaq. Nejel jsem teda Karoq s DCC. Ale kodiaq je nejvyváženější co se poměru pohodlí/jízdní stabilita týká. Sup je houpavej parník.